Ontwikkeling Pillars of Eternity 2 begonnen

Pillars of Eternity was op Kickstarter een enorm succes het: met bijna vier miljoen opgehaalde dollars werd het de meest gefinancierde game op het crowdfunding-platform. Gamers zagen het dus blijkbaar wel zitten om een RPG te spelen die terugkeerde naar de roots van het genre. Ook de reviews waren behoorlijk lovend. Het is dan ook geen verrassing dat ontwikkelaar Obsidian is begonnen met de ontwikkeling van een tweede deel.

Dit maakt CEO Feargus Urquhart bekend in een interview met GamePressure. Hoewel hij aarzelt om het een echte aankondiging te noemen, zou het volgens hem raar zijn om te ontkennen dat Pillars of Eternity 2 in ontwikkeling is.

Eternity 2 is not announced, [but] it seems silly for me not to acknowledge it, though. If someone asks, ‘Are you working on it?’, I respond, ‘Well, wouldn’t you work on it?’. So then they say, ‘So you must be working on it’, and then I’m like, ‘Well, yeah.’
Daarnaast zegt Urquhart dat Obsidian overweegt om ook dit vervolgdeel te financieren via Kickstarter. Hoewel dit waarschijnlijk enigszins omstreden zal zijn, maakte Obsidian met de eerste Pillars of Eternity wél zijn beloften waar.

Ten slotte zegt de directeur van de ontwikkelstudio dat het niet alleen werkt aan Tyranny en Pillars of Eternity 2, maar ook nog aan een derde project. Hij gaf verder geen details vrij. Wel gaf Obsidian in november nog aan dat het een geannuleerde launch-game voor de Xbox One uit de ijskast haalde.

Die laatste game zou toen ‘over een paar maanden’ klaar zijn om aangekondigd te worden. Het zou dus zomaar kunnen dat dit gaat gebeuren tijdens de E3 van volgende maand. Houd GamersNET dus in de gaten voor meer informatie!

  1.   
    Kaiszer's avatar

    Heel vet! Vond deel 1 geweldig!