Oproep aan Microsoft: tik 343 Industies op de vingers!

Deze week is de eerste exclusieve game gelanceerd voor de Xbox Series X (en pc). Die game is niet Halo Infinite, maar de horror-game The Medium. Hoewel The Medium absoluut fans heeft, is het natuurlijk niet het power house dat Halo is. De ontwikkeling van Halo Infinite is een ramp gebleken. Niet alleen werd de lancering in november niet gehaald, het hele ontwikkelproces is een puinhoop, met geruchten dat de game niet eerder zal verschijnen dan 2022 of zelfs in delen zal worden uitgebracht. Zelfs de herfst lijkt te ambitieus.

Deze week kwam ontwikkelaar 343 Industries weer met nieuws naar buiten, maar niet over het langverwachte vervolg op Halo 5, maar over The Master Chief Collection. Fans van de collectie zullen met rode koontjes van de opwinding dit bericht lezen, want je kunt straks de field-of-view aanpassen op de Xbox One en Xbox Series X | S. En dat allemaal met 120hz!

Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand is? The Master Chief Collection is een game uit 2014! Natuurlijk is Halo Reach in 2019 nog toegevoegd aan de bundel, maar waarom is er nog steeds een team bezig met het oppoetsen van het museumstuk dat Halo is? Ik begrijp dat er binnen 343 Industries meerdere studio’s zijn, waarbij de ene verantwoordelijk is voor Halo 6 en de andere voor The Master Chief Collection, maar het Halo 6-team heeft een groot probleem, ze verzuipen! De ontwikkeling van d̶e̶ ̶l̶a̶u̶n̶c̶h̶g̶a̶m̶e̶ ̶v̶a̶n̶ ̶d̶e̶ ̶X̶b̶o̶x̶ ̶S̶e̶r̶i̶e̶s̶ ̶X̶ Halo 6 is een totale puinhoop!

Mijn oproep aan Microsoft is dus: geef 343 Industries een tik op de vingers en laat ze per direct alle ontwikkelingen omtrent The Master Chief Collection stopzetten! Los eerst het probleem op met Halo Infinite en ga daarna (eventueel) weer verder met het opschonen van die fossielen van games. Het is alle hens aan dek! Het lijkt er op dat 343 geen nieuwe games meer durft te maken! Het zijn zulke enorme Bungie-fanboys, waardoor ze het vertrouwen in eigen producten totaal zijn verloren. Er moet worden ingegrepen!

Een nieuwe field-of-view setting is nodig binnen de eigen studio en niet in een game uit ̶2̶0̶0̶1̶ ̶(̶C̶E̶)̶,̶ ̶2̶0̶0̶4̶ ̶(̶2̶)̶,̶ ̶2̶0̶0̶7̶ ̶(̶3̶)̶,̶ ̶2̶0̶0̶9̶ ̶(̶O̶D̶S̶T̶)̶ 2014!

En waarom ik me zo boos maak? Ik hou van Halo, zoals te beluisteren is in twee Gamersnet Fanzones over de reeks.

 1.   
  Anoniem-1321810523's avatar

  Gast, ga je schamen en tik jezelf effe op de vingers. Halo is na al die jaren nog steeds een enorm dikke game reeks dus eerder hulde aan 343 om na al die jaren nog ondersteuning en updates met nieuwe opties aan te bieden.

  Betreft Halo Infinite ga ik er vanuit dat je klaagt over de kwaliteit van de graphics die te zien waren in de gameplay trailer van afgelopen jaar. Vanuit 343 is daar al een reactie op gegeven dat de trailer een Work in Progress demo was waarbij niet de laatste versies van diverse engines werden gebruikt, (zie https://www.halowaypoint.com/en-us/news/infinite-inquiries) ‘The build used to run the campaign demo was work-in-progress from several weeks ago with a variety of graphical elements and game systems still being finished and polished’. Wees daarnaast eerder blij dat 343 de game uitstelt ipv halfbakken uit te brengen zoals Cyberpunk 2077.

  Als je dan zo’n fan bent Peter dan is daar bar weinig van te merken aan je weinig inhoudende en slecht geschreven tekst. Ga nu maar fijn knikkeren.

 2.   
  Anoniem-1121086274's avatar

  Tjonge jonge hoe durft een bedrijf zijn geschiedenis te respecteren hé? Billenkoek moeten ze daarvoor krijgen. Man wees blij dat ze die oude games beschikbaar maken voor de volgende generatie. Die nieuwe game komt vanzelf wel. Ongeduldige zak.

 3.   
  Thomaat1's avatar

  @Anoniem-1321810523: Lol, hoezo ben je zo op je teentjes getrapt? Kan je er niet zo goed tegen dat er kritiek wordt geleverd op een studio die er de laatste tijd weinig van bakt? Is het zo moeilijk te accepteren? De getoonde beelden van Halo Infinite zien er gewoon waardeloos uit, een beetje als een game van 5 jaar geleden; dat trek je echt niet zo maar recht.

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  TMC uit 2014?!

  Doe eens gauw je onderzoek goed. The Master Chief collection is namelijk in fases verschenen tussen 2014 en 2020, beetje bij beetje zijn er delen aan toegevoegd want…. de PC had namelijk geen toegang tot de meeste van die Halo games.
  En om Halo 6 een succes te maken op zowel Xbox als PC, is het toch wel zo handig als je de PC gamers ook toegang geeft tot de vorige delen.

  Het in kunnen stellen van de FOV is iets dat je op de meeste games kan doen en de toevoeging er van kost echt geen maanden aan development, maar voegt voor bepaalde schermen net even wat leuks toe.

 5.   
  Petor's avatar

  @Alfa Warrior: Ja, ik weet dat er al sinds 2014 games worden toegevoegd aan de bundel, dat is algemeen bekend. Maar ik zeg alleen, als een deel van je studio zoveel moeite heeft met het maken van een nieuwe game, waarom zou je dan een deel van je studio nog steeds bezig laten zijn met remakes? Mijn wens is dat ze daar even mee stoppen, iedereen gebruiken om Halo 6 weer op de rit te krijgen en dan kunnen ze daarna altijd weer teruggaan naar hun museum-conservatie

 6.   
  Anoniem-1160021471's avatar

  Ik ben juist mega blij met die updates voor de MCC. Speel het nu weer opnieuw met een maat van me, lekker op 120fps! MCC ondersteuning wordt hier nog gewaardeerd 🙂

  Daarnaast, waarom denk je dat ze Halo Infinite weer op de rit moeten krijgen? Ze maken mega veel progressie en met dit jaar uitstel kunnen ze grafisch gaan oppoetsen. Het spel is immers al content ready en als je Halo Waypoint leest, brengen ze maandelijks updates uit over hun progressie. Gaat dus gewoon helemaal goed komen eind dit jaar! Kan me niet voorstellen dat ze niet geleerd hebben van Halo 4 en 5, want die waren toch echt beduidend minder dan hun voorgangers!

 7.   
  Anoniem-446354190's avatar

  @Petor:
  Dag Peter, mits u wel de tijd heeft om comments te checken, zou u de moeite willen nemen om uw email door te nemen?

  Alvast bedankt,

  GJ

 8.   
  Anoniem-2132428441's avatar

  @Anoniem-1321810523: o hier hebben we een geiriteerde Halo fanboy. Dude Halo is uitgemolken tot op het bot. Tijd voor iets nieuws. En 343 studios zuigt.

 9.   
  MaTriXX's avatar

  Ben het eens met Peter, de Master Chief Collectie mag dan een enorm goede reeks zijn maar als Halo 6 op dit moment een puinhoop is waarom dan resources gebruiken voor de Master Chief Collectie terwijl je die resources nu beter kan gebruiken bij het ondersteunen van Halo 6.