PlayStation afwezig op de E3 van 2019

Nadat Sony had bekendgemaakt dat er dit jaar geen PlayStation Experience zal worden gehouden, lijkt het erop dat dit niet het enige evenement is die wordt overgeslagen. Sony Interactive Entertainment is namelijk niet aanwezig zijn op de E3 van 2019, zo zeggen zij in gesprek met Game Informer.

Ook zal er geen sprake zijn van een evenement die vlak om de hoek van de Electronic Entertainment Expo wordt gehouden, zoals bij Electronic Arts wel het geval is. In plaats van een jaarlijkse persconferentie waarin alle nieuwtjes komen, wil Sony nu gaan experimenteren met andere manieren om de gamers te laten verrassen. Wat Sony precies bedoelt met deze innovaties, maken zij daarentegen nog niet bekend.

Na een ietwat mager jaar, als het gaat om de E3-persconferentie van Sony, is deze keuze vooralsnog vreemd. Zijn er naast games als Death Stranding, Ghost of Tsushima en The Last of Us 2, niet genoeg games om te tonen? Of gaan ze misschien de PlayStation 5 aankondigen op een geheel nieuw evenement?

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Vergeet Days Gone niet. Misschien is het een terechte keuze om niet deel te nemen aan de E3. De E3 is niet meer zo spannend als vroeger, 75 procent van de games die ze tonen krijgen we al eerder te zien of te horen.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @Turk–Life: Zo spannend als vroeger is het inderdaad niet meer, ook omdat er aan de lopende band dingen worden gelekt. Maar aan de andere kant is en blijft de E3 een tijd waarin letterlijk álle gamepers ter wereld op scherp staat om nieuws te pompen. Voor een bedrijf als Sony is dat perfect om de grootst mogelijke coverage van hun producten te krijgen, dus ik kan me niet voorstellen dat ze helemaal niks doen rondom de tijd van de E3.

 3.   
  swklijn1's avatar

  @Turk–Life: Ik heb er juist voor gekozen om Days Gone hieruit te laten, de game verschijnt namelijk al op 26 april. Indien Sony dus wel een persconferentie op de E3 zou geven, is het niet aannemelijk te noemen dat ze nogmaals Days Gone laten zien.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Behalve Halo: Infinite, Fallout 76, The Last of Us: Part 2, Cyberpunk 2077, Super Smash Bros. Ultimate, The Elder Scrolls VI, Control, Forza Horizon 4, Ghost of Tsushima, RAGE 2, Sekiro: Shadows Die Twice, Assassin’s Creed: Odyssey, Death Stranding en Just Cause 4 was het inderdaad maar schaars qua grote (gameplay)onthullingen op E3, afgelopen jaar.

  Zonder grappen; ja, er lekt steeds meer uit. Maar Mike slaat de spijker op zijn kop, nog altijd blijft E3 hét moment om je grote onthullingen uit de doeken te doen.

  De beurs an sich wordt voor sommigen minder en minder relevant om fysiek bij te wonen, maar de (online) gekte van een weekje E3 hoort naar mijn idee nog integraal bij het “vieren van de toekomst van games”, om het maar even lekker zweverig te houden.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Simpel, op de E3 komen meerdere organisaties aan bod waaronder ook de concurrentie van Sony. Als ze zich terug trekken en eigen evenementen gaan organiseren, krijgen hun eigen games namelijk meer aandacht.

  Doordat alle organisaties op de E3 zijn, kan het wel eens voorkomen dat je een sjieke game ziet maar later nog meer andere waardoor de eerste weer iets naar de achtergrond valt. Sony wilt uiteraard dat elke game hot blijft en dat journalisten of gamers niet worden afgeleid door andere top games van concurrerende organisaties.

 6.   
  Papachico's avatar

  @DeAdSeYe:

  Jaaaaa Sony heeft dat niet nodig hoor. De meeste “Hot Games” zullen je sowieso wel bijblijven tenzij je een kort termijn geheugen hebt of iets.

  Persoonlijk interesseert t me allemaal niet. Zoals de meeste al hebben aangetoont: E3 is en blijft het grootste onthulmoment van t jaar maar daarnaast wordt 75% van alles al van te voren geshowed dus dat maakt het minder spannend.

  Dat Sony is er niet bij zal zijn zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de PS5 zodat ze straks beelden kunnen laten zien van top games als The last of Us 2, Cyberpunk 2077 etc. draaiende op de PS5 waardoor mensen masaal verkocht zullen zijn.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Ja, afwezig op de E3, maar ze zullen vrijwel zeker een show geven zoals EA dat doet: rondom de E3 op een locatie dichtbij. De aandacht rond de E3 is van groot belang, dus Sony zal nimmer volledig weg blijven. Het klinkt bijna alsof Sony op deze manier wil zeggen dat ze in die week de PlayStation 5 zullen aankondigen en het zou mij helemaal niets verbazen.

  Een paar van de aankomende exclusives zowel voor de PlayStation 4 als de PlayStation 5 klinkt hiermee aannemelijk, want dan heeft het bedrijf direct een sterke basis voor de nieuwe console. Het blijft uiteraard gissen, maar zo’n strategie is er niet voor niets.

 8.   
  Dedsec's avatar

  Heerlijk

 9.   
  dandanna's avatar

  Heeft Sony volgend jaar wel een E3 nodig? Die gasten van PlayStation hebben inmiddels een marktaandeel waar je ‘U’ tegen zegt. De één kan deze stap arrogant vinden, de ander ziet hier een strategische zet in.

  Hoe dan ook, weet Sony heel goed waar ze mee bezig zijn. Ze zorgen nu al voor een buzz rondom E32019 en hun eigen brand/platform. Chapeau voor de marketing afdeling!

 10.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Jammer, de 3 games die in dit bericht worden aangehaald zijn precies de titels waar ik veel meer van wil zien

 11.   
  tranceguy's avatar

  Onbegrijpelijk gewoon.

 12.   
  Turk–Life's avatar

  @swklijn1:

  Scherp! 🙂

 13.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  De meeste games uit je opsomming wisten we voor de dag van E3 al over. Voor mij was er tijdens de E3 maar 1 hele grote verassing en dat was Dying light 2.