The Seabound Soul brengt meer Tall Tales (en vuur) naar Sea of Thieves

Een enthousiaste Rare-programmeur verklapte het maanden geleden al tijdens met een slippertje per livestream, maar met de X019-editie van Inside Xbox is het officieel uit de doeken gedaan: Sea of Thieves gaat binnenkort in vlammen op.

Vanaf aanstaande 20 november lanceert een zoveelste van de gratis maandelijkse updates voor het piratenspel, ditmaal “The Seabound Soul” genaamd. Daarin doen de verhitte nieuwe mechanieken hun eerste intrede, maar dat is lang niet alles: een nieuw gedeelte van de inmiddels bekende Tall Tales laat spelers wederom meer verhalende avonturen beleven.

Ditmaal betreft het een volledig nieuw avontuur, waarbij spelers een legendarische (maar alsnog overleden) piraat terugbrengen uit de dood, om vervolgens zijn onvoltooide gevechten met spookschepen uit te knokken.

Spoken zagen we al eerder in Sea of Thieves, maar spookschepen? Dat is een maritieme primeur, naast een interessant aangezicht op het water.

Aan de hand van de nieuwe The Seabound Soul trailer wordt niet alleen duidelijk hoe het vuur precies moet spreiden van boot tot boot (spoiler: met vuurballen), maar ook dat piraten die nieuwe projectielen binnenkort als molotovcocktails kunnen gebruiken, om elkaar mee te bestoken.

Naast verhaal en vuur brengt Rare volgende week ook verbetering voor de competitieve The Arena-modus (lees: meer beloningen) en de gebruikelijke quality of life verbeteringen naar hun zeewereld.

Mocht je voor die tijd nog een gratis boot willen scoren in Sea of Thieves, dat kan toevallig óók. Tot en met 22 november worden alle spelers van Sea of Thieves beloond met een gratis Gears of War-schip.

  1.   
    Nollie's avatar

    Ze blijven bezig met content toevoegen. Wat een mooie game is dit inmiddels geworden