Sea of Thieves: Cursed Crews brengt meer kanonskogels en content


Ondanks het feit dat Cursed Sails verlengd werd met een ruime week, is met ingang van vandaag dan weer een nieuw evenement gestart in Sea of Thieves. In wederom een nieuwe iteratie van de Bilge Rat Adventures doen deze week Cursed Crews hun intrede, met aardig wat nieuwe spelconcepten voor geïnteresseerde zeelieden.

Allereerst zijn de Cursed Cannonballs, die geïntroduceerd werden in voorgaande weken, nu ook beschikbaar voor schietgrage spelers. Piraten kunnen her en der vervloekte kanonskogels vinden, die vervolgens weer los te laten zijn op andere boten, zij het met spelers of AI-tegenstanders.

Effecten van de kogels variëren van perplex ladderzat worden, het plots uitgooien van een anker of tijdelijk niet meer bij de materialen op de boot kunnen, alsmede nog vele andere narigheden.


En die betoverde ballen zijn meteen broodnodig in de nieuwe gevechten die gaan ontstaan, aan de hand van de Reaper’s Mark. Avontuurlijke piraten kunnen nu de Reaper’s Mark-vlag hijsen, waardoor hun locatie voor alle spelers op de kaart continu zichtbaar wordt.

Zie het als een soort bounty-systeem voor arrogante mariniers, of gebruik het om de aandacht van andere piraten naar je toe te trekken.

Door de Cursed Cannonballs te gebruiken terwijl je onder de Reaper’s Mark vaart, kunnen nu tijdelijk verscheidene Commendations worden vrijgespeeld. Deze worden op hun beurt weer beloond met Bilge Rat Doubloons, waarmee exclusieve deze week exclusieve wapens gescoord kunnen worden.

In onderstaande Developer Update vanuit Rare’s hoofdkwartier legt Executive Producer Joe Neate nog eens haarfijn uit wát er allemaal vernieuwd en veranderd is met de nieuwe content:

Meer weten over Cursed Crews, de Reaper’s Mark of allerlei nieuwe (en onaangekondigde) content die er binnenkort aan zit te komen voor Sea of Thieves? Spit dan vooral eens door ons Sea of Thieves interview met Rare, vanaf afgelopen Gamescom. In die losbandige round table spreken we bijna drie kwartier lang met Rare over de toekomst van hun koddige piratenspel…

  1.   
    PSPfreaky's avatar

    Ik vind dit echt een van de leukere updates tot nu. Vooral de cursed cannonballs zijn leuk, al moet je wel goede gevechten hebben. Je merkt wel dat er intern weinig is getest, want het is nu mogelijk om totaal 3564 cannonballs (36 x 99 ballen) aan boord te hebben in plaats van 300 voor deze update.

  2.   
    PSPfreaky's avatar

    Oke, na een tijdje de update te hebben gespeeld. De update is echt ruk! Er zijn veel meer bugs veroorzaakt met deze update en het speelt gewoon niet lekker. Die barrel 2.0 (barrels bevatten verschillende resources) heeft de gameplay gewoon verziekt. Daarnaast hebben we gemerkt dat als je naar barrels in zee zwemt, deze altijd direct zinken naar de bodem en je dus zo goed als niks kan verzamelen. En nog meer van die dingen.