Win een tros gouden bananen in deze unieke raadseljacht voor Sea of Thieves

Het meest iconische (en kerngezonde) voedsel van een piraat is uiteraard de banaan, maar welke zeerover wordt er nu wild van wat simpel geel fruit? Om potentiële piraten écht lekker te maken, moet er wat goud in het spel zijn. En dat is precies wat Microsoft en Rare nu aanbieden aan de beste raadselcrew onder ons. Bereid je voor op wederom een aparte mediastrategie voor Sea of Thieves.

In de ludieke ‘Quest for the Golden Bananas‘ worden jij en je vrienden uitgedaagd om een reeks van vijftien raadsels en puzzels op te lossen, om daarmee kans te maken op een setje gouden bananen. Geen grap, de waarde van deze vergulden tros is geschat op ruim 22.850 euro per banaan.


Elke drie à vier uur worden op de officiële website van de bananenactie nieuwe hints gegeven, strekkend over drie dagen. Door naderhand een volledig ingevulde puzzelpagina op te sturen (met je eigen piratenteam), maak je automatisch kans op de bizarre prijs. Mogelijk de meest exclusieve merchandise rondom Sea of Thieves ooit.

Waag jij je aan de raadsel, of wacht je nog even op de juiste, inzichtrijke kameraden om mee te dingen? Vergeet niet dat je vrienden van GamersNET graag ‘meehelpen’ met je queeste naar het goud, ook als dat betekent dat we die uiteindelijk uit je handen grissen. Zo doen we dat immers op zee.

 1.   
  Linkje's avatar

  Leuk! Doe er zelf niet aan mee…

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Leuke actie maar de game valt vies tegen, ik vindt de PvP zo’n grote teleurstelling.

  Constant kom je vijandelijke schepen tegen, er is geen enkel moment geweest dat ik geen vijandelijke schip zag varen. In een interview werd duidelijk gezegd dat PvP een onderdeel van het spel zou zijn maar dat het zeker tot een uur zou duren voordat je een vijandelijke schip zou tegen komen.

  Dit is onjuist, de afgelopen 4 uur ben ik geen enkel moment alleen geweest, constant zag ik vijandelijke schepen varen. Ook werd ik constant belaagd door 4-crew schepen die ook constant op me afkwamen wanneer ik net respawnde. Je spawnt niet ver van de plek waar je gezonken bent, ze kunnen je makkelijk weer zien. Uiteindelijk afschud, kon je de volgende 4-crew schip gaan afschudden. Zo heb ik ook een 2-crew ship laten zinken, nog geen minuut later kwam de volgende alweer.

  Constant maar ook echt constant kom je vijandelijke schepen tegen wat erg irritant is als solo speler, dit was niet het geval in de beta. Het lijkt erop dat ze de aantal spelers per server hebben verhoogd zonder de map te vergroten. Ik heb ook al 2 x gehad dat ik random naast een vijandelijke schip spawnde.

  PvP is leuk, maar als ik constant alleen PvP wil, dan ga ik wel blackwake spelen. De beta was echt geweldig en speelde heerlijk weg, PvE met ook PvP. Nu is het gewoon alleen PvP en verder niks, ik kan geen enkele voyage voltooien zonder 2/4crew schepen te vechten.

 3.   
  Tom's avatar

  Oh whoah, dan heb je het zwaar gehad, zo te horen. Wij hebben gisteren drie uurtjes met plezier gespeeld, maar zijn in geen enkele confrontatie terecht gekomen. Paar zeilen op de horizon, maar gewoonweg te druk met onze eigen schatten en avonturen om daar echt in te mingelen.

  Was je in je eentje? En met welk schip? Over het algemeen kan een sloep namelijk vrij makkelijk ontsnappen aan galjoenen, waardoor de compactere teams een natuurlijk voordeel hebben tegenover grote groepen die actief jagen op de kleintjes.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Tom schreef, "Oh whoah, dan heb je het zwaar gehad, zo te horen. Wij hebben gisteren drie uurtjes met plezier gespeeld, maar zijn in geen enkele confrontatie terecht gekomen. Paar zeilen op de horizon, maar gewoonweg te druk met onze eigen schatten en avonturen om daar echt in te mingelen.
  Was je in je eentje? En met welk schip? Over het algemeen kan een sloep namelijk vrij makkelijk ontsnappen aan galjoenen, waardoor de compactere teams een natuurlijk voordeel hebben tegenover grote groepen die actief jagen op de kleintjes. "

  Ik speelde solo, ik heb ook 3 keer een copperbeard disconnection gehad. Ik vindt PvP niet erg maar niet constant. En het klopt wat je zegt, een solo of een duo boot is sneller als een galion, maar zo gouw ik eentje af had geschud, kwam de volgende alweer.

  Vanmorgen nog even gespeeld en ik moet zeggen dat de solo en de duo spelers opeens een stuk vriendelijker zijn dan vannacht.