Voormalig Dragon Age-regisseur verlaat Ubisoft

In 2017 kondigde Mike Laidlaw, de creative director achter Dragon Age, zijn vertrek bij de (toen nog) legendarische studio BioWare aan. Een jaar later sloot hij zich aan bij Ubisoft Québec, waar hij in dezelfde positie werkte aan een nog altijd onaangekondigde AAA-titel. Eerder had hij al negen maanden meegewerkt als creative consultant. Maar nu is de tijd gekomen dat Laidlaw ook Ubisoft achter zich laat.

Dit maakt de beste man bekend op Twitter. Een reden voor zijn vertrek wordt niet gegeven. Sterker nog, in december zei de senior producer achter het project nog dat Laidlaw perfect bij het spel paste. Het lijkt dus niet helemaal het geval dat het werk van Laidlaw erop zat.

Ook komt dit nieuws natuurlijk na een roerige tijd voor Ubisoft. Het bedrijf kende teleurstellende ontvangst en verkopen voor Ghost Recon: Breakpoint en begon daarna aan een herstructurering: drie games werden uitgesteld, het team wordt aangepast voor diversere games, het goedkeuringsbeleid voor games ging op de schop en er werd bij Ubisoft Montréal een onaangekondigde game geschrapt.

Het is natuurlijk allemaal speculatie; uiteindelijk weten alleen Laidlaw en Ubisoft wat er aan de hand is.

  1.   
    Patrick Meurs's avatar

    Misschien toch niet gevonden wattie bij Ubizocht…