Oud-schrijver BioWare richt eigen studio op

BioWare staat voor velen nog altijd voor games als Dragon Age en de oorspronkelijke Mass Effect-trilogie, ook al zijn recentere projecten minder goed ontvangen, zoals Anthem en Mass Effect: Andromeda. Dit jaar hebben we veel mensen zien vertrekken bij het bedrijf, maar er vond al eerder een leegloop plaats bij BioWare: bijna vier jaar geleden vertrokken schrijvers David Gaider en Chris Schlerf kort na elkaar bij het bedrijf. Die eerste keert nu weer terug in de game-industrie, namelijk met zijn eigen bedrijf in Australië.

Samen met Liam Esler heeft hij namelijk Summerfall Studios opgericht, dat officieel lanceert op PAX Australia. Op de officiële website staat dat het bedrijf op 11 oktober een Kickstarter-campagne zal starten om zijn eerste game te financieren. Het is niet bekend wat voor game Summerfall wil gaan maken, want de studio strooit bepaald niet met details: we weten slechts dat het een “geïllustreerd, karakter-gedreven” spel moet worden.

Hoe dan ook, op 10 oktober om 8:30 uur (Nederlandse tijd) vindt op Twitch een livestream plaats van het nieuwe project van David Gaider.

  1.   
    DeHulk97's avatar

    zeker met dikke transgenders die in hun rolstoel strijden tegen giftige blanke mannen

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @DeHulk97: Ik proef wat onvrede. Is het niet veel te vroeg om boos te worden over de inhoud van een studio, nét nadat die is opgericht?