Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine en Gods & Monsters zijn uitgesteld

Nadat eerder deze week al werd bekendgemaakt door Naughty Dog dat The Last of Us 2 vertraging heeft opgelopen, voegen nog een drietal aan games van de Franse ontwikkelaar Ubisoft toe bij dit uitstel.

Tijdens de bekendmaking van de jaarrekening waar de resultaten van het fiscaal jaar 2019-20 zijn getoond, is er niet onder stoel of banken geschoven dat Ghost Recon Breakpoint en The Division 2 beneden verwachting hebben gepresteerd. Hoewel bij The Division 2 de reden hierachter vooralsnog onduidelijk lijkt te zijn, heeft Ubisoft wel al enkele redenen op een rij gezet over de ondermaatse prestatie van Ghost Recon Breakpoint.

Één van de redenen die Ubisoft zelf aangeeft, is dat Ghost Recon Breakpoint niet genoeg kon uitblinken. Dit heeft vooral te maken met weinig vernieuwing in het spel zelf. Zo is ook in onze review over Ghost Recon Breakpoint te lezen.

Hierdoor heeft Ubisoft besloten om significante veranderingen door te voeren in het productieproces waardoor Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine en Gods & Monsters pas zullen gaan verschijnen in het fiscaal jaar 2020-21.

Hoewel een exacte datum niet is gegeven, heeft de Franse ontwikkelaar tijdens een vragenronde wel al een betere inschatting kunnen geven op de releasedatum van deze drietal aan games. Zo moeten Watch Dogs Legion en Gods & Monsters verschijnen tussen 1 juli en 31 december 2020, terwijl Rainbow Six Quarantine het moet doen met een releasedatum tussen 1 april 2020 tot en met 31 maart 2021.

Na de bekendmaking van het uitstel, maar ook zeker de tegenvallende resultaten voor het fiscale jaar 2019-20, is Ubisoft met meer dan twintig procent in waarde gezakt. Doch zal dat waarschijnlijk alleen maar tijdelijk van aard zijn, het fiscaal jaar 2020-21 ziet er in ieder geval nu al erg solide uit.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik word er ziek van alles word uitgesteld. ik denk dat nu alles draait om de PS5 en die nieuwe Xdoos volgend jaar. Die in 2020 op de gamers markt komen.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Eens. Ik wil ook slechtere games eerder spelen tegen dezelfde prijs.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Uitgesteld om de kwaliteit te verbeteren? Denk eerder dat Microtransacties hier een grotere rol spelen. Ubisoft zal mijn inziens niet de kwaliteitsslag maken, maar eerder zich gaan beraden over hoe Microtransacties nog geniepiger te implementeren zodat deze wel de koopdrang bij de consument prikkelt. Dit gezien de bovenstaande schijnbaar voor de gamer toch iets te rigoureus is. Volle mep, plus een gesloten game… nope.

  Breakpoint en de Division waren geen slechte games… maar beiden vervolgen op eerste delen die met veel te veel poeha in de markt zijn gezet en goed op de hype-train zaten. Daar trapt de gamer niet meer in bij deeltje twee.

  Ik begin Ubisoft simpelweg met het jaar minder te vertrouwen. Het ligt niet aan de developers… die maken namelijk best mooie kunst, maar het is imo de uitgever die hier eigenhandig mooie projecten de nek omdraait.

  *einde rant

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ik vond die hype eerlijk gezegd nog wel meevallen. Rondom The Division 2 bleef het, voor het grootste gedeelte van 2018 in ieder geval, angstvallig stil. Pas toen die game echt voor de deur stond, toen ging het ineens los met “gesloten” beta’s, gameplaytrailers en the likes.

  Maar, helemaal met je eens; Ubisoft zit in een neerwaartse spiraal om van zo veel mogelijk IP’s dezelfde eenheidsworst te maken. Keer een hitje te pakken? Probeer dat succes dan per direct in zo veel mogelijk andere franchises te pompen — het liefst in combinatie met service-elementen en meer in-game verdienmodellen.

  Op een gegeven moment barst er dan het een en ander; een “breakpoint”, als we zo cliché mogen zijn.

  Ik mag hopen dat het uitstel juist te maken heeft met het revalueren van die aanpak, maar ergens heb ik er niet bepaald de hoogste verwachtingen bij.

 5.   
  BozeBever's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik doelde meer dat deel 1 van bovengenoemde delen goed in de hype zaten. Opgepoetste ‘gameplay’-trailers, strakke cinematic trailers etc. Etc.
  Flink veel pre-orders en telleurgestelde gamers later bleek het toch niet zo rozengeur en maneschijn te zijn. Imo een reden dat de hype bij de tweede deeltjes niet echt los kwam totdat er in de laatste week een blik youtubers werd opgetrokken.

  De gamer laat niet meer zo makkelijk met zich sollen na te zijn belazerd.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ik dacht dat je specifiek op de sequels doelde; gezien Breakpoint en The Division 2 nu (blijkbaar) niet naar behoren verkocht hebben.

  Maar ja, wederom helemaal met je eens. Ook dát is een blaam op Ubisofts oeuvre; het hele downgrade-debacle. Ik geloof dat ze er sinds Watch_Dogs en het eerste Division wel wat van geleerd hebben, maar tegenwoordig wordt het dus steevast vervangen met die “gemaakte” coöperatieve gameplay. Net zo goed een soort van pre-launch misleiding waar we nu doorheen moeten prikken.

  Misschien krijgen we tegenwoordig dan wel een realistisch(er) beeld van de game zelf, maar dat veel te overdreven aangezette multiplayer-stemmenwerk? Krijg ik net zo goed een gore nasmaak van.

 7.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik ook . Soms zijn er games waarvan je denkt zonde van de poen ,maar dan heb je niets te doen en probeer het nog eens en dan blijkt dat je er aardig naast zat met je eigen mening .

 8.   
  Mike Gevers's avatar

  Fantastisch hoe ze hier het bestaan van Skull and Bones gewoon compleet negeren.

 9.   
  mmx's avatar

  @Mike Gevers: Dat is waar ze zeggen niks er over terwijl ik toch duidelijk wat gelezen en gezien heb van skull&Bones best waardeloos dus.

 10.   
  Anoniem-45061015's avatar

  @mmx: hoe langer ze uitstellen hoe beter de game of console word dus ik zelf vind dat uitstellen wel kan