Ubisoft gaat sleutelen aan team om games diverser te maken

Het is onder gamers vrij bekend dat alle Ubisoft games redelijk veel van elkaar weg hebben. Na een teleurstellend jaar voor Ghost Recon Breakpoint en The Division 2 en de opgelopen vertraging van meerdere games vindt Ubisoft dat het tijd is voor verandering. Het bedrijf gaat het over een andere boeg gooien en gaat sleutelen aan het invloedsvolle Editorial team.

Ook Ubisoft leek zich te houden aan de uitspraak “Never change a winning team”. Maar na een tegenvallend jaar is er besloten om toch te sleutelen aan de universele ‘template‘ die het bedrijf hanteert voor veel games. Er gaan veranderingen plaatsvinden in het Editorial team dat gevestigd is in Parijs. Zo krijgen onder andere de editorial vp’s meer vrijheid over de games. De veranderingen moet ervoor zorgen dat de games gevarieerder worden en niet meer aanvoelen als eenheidsworst.

“We are reinforcing our editorial team to be more agile and better accompany our development teams around the world as they create the best gaming experiences for players.”

Het is afwachten hoe deze beslissing in de praktijk uitpakt. Krijgen we opeens een compleet vernieuwd Assassin’s Creed? Of gaan we het welbekende Ubisoft sausje toch missen? Wat denk jij? Laat het in de comments weten!

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Breakpoint en division 2 waren voor mij helemaal niet teleurstellend. Genoten van beide games.

 2.   
  mmx's avatar

  @Turk–Life: ik ook .

 3.   
  LightFasher's avatar

  Graag, AC gaat naar mijn idee al jaren de verkeerde kant op.

 4.   
  mmx's avatar

  @LightFasher: is waar.

 5.   
  MaTriXX's avatar

  @LightFasher:

  Ja is zo erg dat AC, eerst wilden de fans dat het op de schop ging en dan met name het vechten, doen ze dat maken ze 2 super geweldige nieuwe AC games (en ja beide zijn ac games als je de lore tenminste begrijpt, veel mensen doen dat helaas niet) en dan veranderen ze dingen in de gameplay en is het nog niet goed bij de zeurende menschjes.

  AC
  Far Cry
  Breakpoint
  Division 2

  Allemaal geweldige games en verkopen goed dus nu gaat Ubisoft luisteren naar 16 klagers (net zoals in NL) en wordt de zooi helemaal vergald dadelijk.

 6.   
  Anoniem-1368361074's avatar

  Ik vond ghost recon en the division 2 wel vermakelijk en tof
  Ik hoop dat ze Assassin’s Creed niet gaan verpesten dan ben ik klaar met Ubisoft ik ben daar een groot fan van en ook wel met andere ubi games watchdogs 1 was vernieuwd 2 vond ik wat minder hoop bij 3 dat het beter wordt

 7.   
  Anoniem-1846900756's avatar

  Het zijn wel mooie grafische games maar na Origins vond ik het toch wel wat saai worden. En door hun verdeelde dlc’s bij Odyssey raakte ik er helemaal uit. En dat vind ik jammer want ik ben gek op AC-games.

 8.   
  mmx's avatar

  Eerlijk gezegd zou ik de eerste farcry best eens als remake willen zien.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Games kunnen tegenwoordig al snel “te Ubisoft” zijn. Lijkt me goed als ze iets aan dat imago gaan doen.

  Heb liever een memorabele ervaring dan de zoveelste landkaart vol generieke icoontjes en repetitieve opdrachten. Ieder z’n ding, maar Ubi kijkt naar de verkoopcijfers en die waren afgelopen jaar gewoon ontzettend teleurstellend.

 10.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: dit is prima kritiek Tom ik ben het met je eens

 11.   
  Anoniem-1885390649's avatar

  Tja een teleurstellend jaar moet je goed maken he
  Ceo’s moeten doelstellingen halen
  Ik raad in ieder geval assassins creed rebellion sterk af op je portable devices dat is enkel gemaakt om het geld uit je zakken te rukken

 12.   
  Heccer's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Helemaal mee eens een map vol en gaan! Ook niet mijn kopje thee. En Ubisoft luisterde niet meteen naar ons de gamers. De aandeel houders waren niet bij!! Dus komt er verandering.

 13.   
  Heccer's avatar

  @DavidVog:
  Ja zij ik ook maar die luisterde niet.
  Stom he

 14.   
  Anoniem-519480557's avatar

  Ja tis dringent tijd assasins creed was goed tot dat ze begonnen met te veranderen in een lichte soort god of war spel vreselijk give me back stealth en good timed action buttons voor kill combos

 15.   
  Anoniem-1918933826's avatar

  @LightFasher: absoluut tis een heel ander verhaal zoals de origins en odysee hadden ze makkelijk een ander titel kunnen geven …inspiratie hebben ze genoeg kijk maar naar de strips

 16.   
  Anoniem-312529987's avatar

  @LightFasher: absoluut tis een heel ander verhaal zoals de origins en odysee hadden ze makkelijk een ander titel kunnen geven …inspiratie hebben ze genoeg kijk maar naar de strips@MaTriXX: ja oke maar spel moet wel herkenbaar blijven he het is tegenwoordig een lichte vorm van god of war achtig spel geworden he

 17.   
  Anoniem-591154146's avatar

  For honor 2 graag
  En deze keer in fantasy setting

  GOTY