Enorme hoeveelheid details gelekt Assassin’s Creed Ragnarok

De kruiwagens met zout mogen weer binnen gereden worden, want er zijn weer enorme aantallen leaks naar buiten gebracht voor Assassin’s Creed Ragnarok. Veel van onderstaande punten verschenen (deels) al eerder.

 • De werknaam van de game is Kingdom en de uiteindelijke titel is Ragnarok. Het spel zal verschijnen voor pc, Xbox One en PlayStation 4 en komt tevens naar de Xbox Series X en PlayStation 5. De officiële aankondiging staat gepland voor februari bij een PlayStation-evenement en de game zelf moet op 29 september uitgebracht worden.
 • De RPG-mechanieken keren terug en bestaan dit keer uit verschillende classes en kleine veranderingen in de skilltree, afhankelijk van de gekozen class.
 • De combat heeft een upgrade gekregen middels meer wapentypes en speciale kwaliteiten voor iedere wapengroep. De wapens zijn ook nog eens te upgraden door er runes aan toe te wijzen.
 • De adrenaline zal vervangen worden door een berserker mode waarin je speciale runes kunt activeren als vuur, ijs of bliksem.
 • Parkour krijgt een upgrade met nieuwe animaties en de mogelijkheid om in bomen te klimmen. Ook is de stealth aangepakt. Zo kun je jezelf verstoppen in de modder of sneeuw, kruipen tussen bosjes en uiteraard weer verstoppen in hooibergen.
 • Net als bij Ghost Recon: Wildlands is er drop-in/drop-out coöperatieve gameplay voor maximaal vier spelers.
 • Er is een reputatiesysteem, gebaseerd op quests die je vervult voor mensen in de stad, de kleding die je draagt en criminele activiteiten die je onderneemt.
 • Het levellen van je karakter is aangepakt zodat je skillsets kunt verbeteren. Het resultaat is dat regio’s niet langer gebonden zijn aan een bepaald level.
 • Sommige skills speel je vrij door een level te behalen die hoog genoeg is, terwijl je anderen moet kopen met skill points of vrij moet spelen door verder te komen in het verhaal.
 • De map zal groots worden, zo moet vrijwel heel noordelijk Europa in de map zijn verwerkt met steden als Londen, Parijs en Kiev. Ieder koninkrijk zal verder uniek aanvoelen.

Laten we hopen dat Ubisoft zeer snel met concrete informatie naar buiten komt omtrent de nieuwe Assassin’s Creed. Waarschijnlijk weten we in februari dus meer en zodra dit het geval is, laten wij je dit uiteraard meteen weten hier op Gamersnet.

 1.   
  LightFasher's avatar

  Onee, nog meer RPG elementen. Had ik liever niet gezien, maar de rest van de info klinkt goed. Als dat goed in elkaar steekt, zie ik doe RPG extra’s doe de vingers.

  Niet dat ik niet van RPG houd, maar ik zie toch liever wat meer terug uit de eerdere delen.

 2.   
  Anoniem-782545413's avatar

  Nice klinkt als veel speeluur :D.

 3.   
  Anoniem-1793123740's avatar

  Ah nee, ik vond het juist fijn aan AC dat je maar een aantal wapens had en alleen kon upgraiden, als er nu ook nog runes bij komen weet ik al helemaal niet goed hoe ik het moet doen.. Ik hoop dat ik dat rune gebeuren in heel het spel met een flinke korrel zout kan nemen want mij maak je er echt niet blij mee. Ook niet met dat vuur en ijs etc gebeuren..

  De rest lijke me wel awesome though

 4.   
  Anoniem-593092108's avatar

  Zolang de game prima solo te spelen is vind ik het allemaal gesneden koek.

 5.   
  Anoniem-1025191190's avatar

  @Anoniem-1793123740: ach joh, gewoon lekker op easy spelen dan maken al die runes niet uit en is het alleen maar leuk meegenomen. En als het te makkelijk wordt of je het door begint te krijgen switch je naar medium/hard.

 6.   
  Anoniem-1146440709's avatar

  Terug naar de basis graag… Het wordt nu zo een ‘hier zijn al tig andere vergelijkbare games van’ in een AC jasje. Zonde…
  AC 2 blijft het beste!

 7.   
  Turk–Life's avatar

  Nice!!! Co op en grote mappen hou ik wel van!

 8.   
  Anoniem-1061796984's avatar

  @Anoniem-1025191190: Makkelijk is weer te makkelijk voor me, ik ben best wel een gamer. Ik hou alleen niet van de elementen van runes etc

 9.   
  Mike Gevers's avatar

  @Anoniem-1061796984: Ik vind die Runes een beetje klinken als de Engravings uit Assassin’s Creed: Odyssey. Deze waren wat mij betreft niet echt nodig om te gebruiken op de Normal-moeilijkheidsgraad, dus ik zou me niet te veel zorgen maken over de Runes 🙂

 10.   
  Thomaat1's avatar

  Ik heb echt genoten van AC Odyssey, dus ik hoop dat ze in die trend doorgaan, maar dan in de fantastische setting van de Vikingen. Volgens mij zijn ze sinds Origins de goede weg ingeslagen met de AC-serie, al is het niet meer te vergelijken met de eerste paar AC games. Maar dat vind ik persoonlijk ook niet zo’n probleem. Ik heb er wel vertrouwen in!

 11.   
  Zorroberner's avatar

  Ben wel enthousiast. Al weet ik nog de eerste geruchten dat het zich in het Romeinse rijk zou afspelen, had dat ook wel vet gevonden maar goed dit ziet er ook interessant uit.

  Hoop dat die co-op echt een extra is en niet een geforceerd onderdeel zoals in AC Unity waarbij het haast verplicht overkwam en de map vol zat met van die co-op icons. Hou AC in de kern lekker single player.

 12.   
  Bmaster99's avatar

  kan echt niet wachten, ben ook benieuwd hoe de co op gaat zijn