Ubisoft trekt na drie jaar stekker uit een onaangekondigde game

Soms zijn er van die dingen die gewoon niet uitpakken zoals je wilt. Zo ook bij Ubisoft, waar meer dan 200 man plotsklaps van een project worden gehaald. Wat wellicht nog vervelender is; deze club was al drie jaar bezig met hun project, welke al die tijd onder de radar is gebleven.

Het is niet bepaald het soort nieuws welke je vlak voor de feestdagen te verwerken wilt krijgen, maar toch is dat bij Ubisoft-ontwikkelaar Louis de Carufel het geval geweest. In tweets – welke inmiddels niet meer openbaar zijn – laat de beste man weten dat drie jaar aan ontwikkeling in de prullenbak is beland, wat uiteraard bijzonder onfortuinlijk is. Gelukkig ziet Carufel ook een lichtpuntje in deze vervelende mededeling. Niemand komt op straat te staan, gezien Ubi de manschappen netjes ergens anders onderbrengt.

Aan welk project Carufel en zijn ruim 200 collega’s werkten zullen we met een beetje pech nooit weten, maar als er één game is waar ze wellicht nog aan kunnen meeknutselen, is het Watch Dogs Legion. De hele club blijkt namelijk al mee te hebben gewerkt aan de voorgaande twee delen. Wat Ubisoft betreft kan Watch Dogs Legion alle vrije handjes goed gebruiken, gezien de game al is uitgesteld om het beoogde kwaliteitsgehalte te bereiken.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Codename pioneer nu dan toch echt de nek omgedraaid? Dat spelletje dat geteased werd in watch dogs 2. Jammer, leek mij best wel wat.

 2.   
  Anoniem-599493751's avatar

  Ehm… Ubisoft maakt games toch nooit af vóór de release? En na de release wordt er dan halsoverkop een team opgetuigd om de broodnodige patches uit te brengen (vergezeld van een aantal excuus berichten op Twitter)…

 3.   
  Anoniem-1294169787's avatar

  @Anoniem-599493751: Gast hun games zijn nooit af

 4.   
  Anoniem-1888070095's avatar

  Maar komt het spel nog uit

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Voor zover bekend is Pioneer uiteindelijk omgezet/repurposed naar Rainbow Six: Quarantine, gek genoeg. Van een sci-fi avontuur naar coöperatieve zombie-shooter als spin-off — ik snap er ook niks van, maar voor nu lijkt Pioneer (als op zichzelf staande game) nu even stil te liggen.

  @Anoniem-1888070095: Dat is niet wat “geannuleerd” betekent, maar hé: afgeschoten projecten kunnen later altijd nog eens opgepakt worden. Probleem is alleen dat ze daarvóór dan drie jaar aan werk dan weggegooid hebben.