Xbox Game Pass Ultimate bevat straks ook EA Access, Discord Nitro en Spotify Premium

Het Xbox-kamp blijft maar meer inzetten op hun Game Pass-abonnement. Naast een reeks nieuwe games die binnenkort toetreden tot de catalogus, levert de Ultimate-versie van spellenabonnement binnenkort ook weer abonnementen op ándere diensten, zo werd bekendgemaakt tijdens de Inside Xbox-uitzending vanaf X019 in Londen.

Xbox Game Pass Ultimate was al een combinatie van Xbox Live Gold met de Xbox Game Pass op zowel Xbox One als Windows 10, maar wordt vanaf de kerstdagen ook voorzien van inbegrepen abonnementen op Discord Nitro, EA Access én Spotify Premium.

Iets minder duidelijk naar voren gebracht, maar ook niet onbelangrijk, is de lengte van de cross-over abonnementen. Het schijnt hier namelijk niet te gaan om permanente deals, maar tijdelijke, afhankelijk van de service. Zes maanden Spotify Premium, drie maanden Discord Nitro en “slechts” één maandje EA Access, zo wordt benadrukt op de officiële Xbox Wire.

Meer diensten, meer communicatie en meer muziek dus — maar natuurlijk, ook meer games. Inside Xbox is Inside Xbox niet zonder een mooie sizzle reel aan nieuwe titels voor Game Pass:

Verspreid over de komende maanden komen wederom legio nieuwe titels naar de abonnementendienst van Xbox. Daaronder vallen third party titels van allerlei nieuwe Xbox-partners, maar ook een reeks Xbox Game Studios-titels, die day and date lanceren in de spellencatalogus — tegenwoordig niet anders dan de norm voor de Xbox first party’s.

Denk aan Minecraft Dungeons, Microsoft Flight Simulator, Ori and The Will of the Wisps, Wasteland 3, Bleeding Edge en het pas onthulde Grounded van Obsidian.

Van partijen buiten het Xbox-merk om, werd vanavond bekend dat onder meer RAGE 2, een gigantische reeks Final Fantasy– en Yakuza-titels (een primeur voor het Xbox-platform) richting de abonnementendienst trekt. Lang niet al die titels waren überhaupt beschikbaar op de Xbox One als platform, maar onder Game Pass komen ze straks nog net wat makkelijker richting de Xbox-gamer.

Het online en service-gedreven Final Fantasy 14 staat officiëel nog niet op de planning voor de Xbox Game Pass, al verzekerde Xbox-topman Phil Spencer tegenover The Verge dat de gesprekken daarover nog volop in gang zijn. Wat hem betreft, is de Final Fantasy MMO een must voor de spellenservice.

Een handvol van de vanavond onthulde Game Pass-verschijning zijn per direct binnen te halen voor Game Pass-leden, voor het gros moet men nog even geduld hebben. Vanaf aanstaande kerstperiode zijn bijvoorbeeld ook Darksiders 3, The Witcher 3, My Friend Pedro en Halo Reach (straks ook op Windows 10) al “gratis” te downloaden voor abonnees van de dienst.

Meer weten over Xbox Game Pass (Ultimate), de promotieacties en/of de actuele prijzen? Bezoek de officiële Xbox Game Pass-website voor een overzicht van alle huidig inbegrepen games en meer informatie.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heel slim om meerdere abonnementen in één aan te gaan bieden. Waren we niet al langer aan het klagen over “te veel” subscriptions?

  Serieus, klap Netflix erbij en ik kan zowat alle losse andere diensten wel opzeggen.

 2.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dit! Als alles per maand kan worden afgerekend bij één partij zou wel heel fijn zijn. Netflix, Spotify, GamePass, Pornhub Premium…..

  Maar zonder dollen. Prima zetje dit van MS.

 3.   
  Anoniem-1845412767's avatar

  @Tom Kauwenberg: Het is maar tijdelijk, dat ze die andere subscriptions erbij drukken:

  “Xbox Game Pass Ultimate members get one month of EA Access, three months of Discord Nitro, and six months of Spotify Premium included as part of their member benefits.”

  Dat komt nu niet helemaal duidelijk uit dit bericht naar voren. Nog steeds een hele mooie deal natuurlijk om eens te proeven van die andere services.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-1845412767: Dank voor de oplettendheid! Was zelf ook in de weer met meerdere nieuwtjes, dwars door elkaar heen, dus heb deze voetnoot blijkbaar helemaal gemist.

  Trouwens wel weer een gemiste kans dan. Vind de cross-overs nog steeds leuk, maar had het niet gek gevonden als dit een wat vastere formule aan had genomen.

  Strip dan desnoods (dat maandje) EA Access lekker weg, en houd ’t op Discord en Spotify. Of van mijn part alleen de muziek, ook goed.

 5.   
  Anoniem-1810088596's avatar

  @Tom Kauwenberg: Eens, het had een enorme winst geweest voor Microsoft als ze een deal met Spotify konden sluiten om dat er gewoon voor altijd bij te stoppen. Ik snap EA Access ook niet zo, waarom dat erin zit. Kan me voorstellen dat als je Game Pass hebt, je eigenlijk weinig oren hebt naar EA Access. Als ik zo X019 zag gisteren leek het er bijna op dat Star Wars: The Fallen Jedi over een jaartje toch wel in Game Pass zit.

  Als je die game echt wil koop je hem nu, en anders wachten lijkt me. Maar misschien is mijn beeld van de EA Access-klant wel totaal verkeerd en genieten die er van. Ik ken in ieder geval niemand die het heeft.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-1810088596: Dit. Precies dit.

  Ben zelf een overtuigd abonnee van Game Pass (vooral de pc-kant groeit enorm lekker), terwijl ik nooit wat gevoeld heb voor EA/Origin Access. Hetzelfde geldt voor Uplay+.

  Zal wel een kwestie van smaak zijn (heb momenteel weinig met de vaste Ubi/EA titels), terwijl Game Pass zich echt onderscheid met een gevarieerd aanbod en snellere releases.

 7.   
  Anoniem-547896682's avatar

  Discord en Spotify geldt niet voor NLD:
  EA Access’ free month is only available to those who haven’t subscribed to that service before, and it’s not available in Russia. Discord Nitro’s free three months are also only available to those who have never subscribed to that service, and the offer is only available for users in Brazil, Canada, France, Germany, Mexico, United Kingdom, and the U.S. Spotify Premium’s free six months are only available to new Premium subscribers and the offer is limited to users in the U.S. and UK.
  bron: https://www.neowin.net/news/xbox-game-pass-ultimate-now-includes-ea-access-spotify-premium-and-discord-nitro