Discord Store vandaag in beta-vorm gelanceerd


Het offensief op Steam en GOG.com is geopend! Ook het sociale platform voor gamers, Discord, kent nu diens eigen (web)winkel voor het aanschaffen van digitale games. Vanaf vandaag is de dienst in beta-fase gelanceerd.

Discord-gebruikers vinden vanaf vandaag een nieuw “Store” tabblad op het hoofdscherm van hun Discord. Naast vrienden en updates over games, kan nu ook direct doorgeklikt worden naar een etalage vol met aanlokkelijke spellen. Qua betalingsmethoden blijft het momenteel wel even beperkt, met enkel credit card en PayPal als enige billing options.

Zoals reeds aangekondigd werd, trapt de zogenaamde Discord Store af met een aantal reeds bestaande indie-titels. Daaronder vallen onder meer Subnautica, Into the Breach, het gratis te spelen Minion Masters en Frostpunk, maar opvallend genoeg ook Bad North, een tactische roguelite die tijdelijk exclusief via Discord te verkrijgen is.

Ook kunnen Discord Nitro-abonnees rekenen op reeks gratis titels. Zij die 9,99 dollar per maand afleggen voor Discords diensten, krijgen toegang tot een alsmaar groeiende catalogus aan “gratis” titels. Daaronder vallen nu al games als SOMA en GoNNER.

Hoewel het downloaden en lanceren van games voorlopig exclusief is voor de Windows-client van Discord, is het wel de visie dat de games ook enkel en alleen opgestart kunnen worden vanuit Discord zelf. Grote partijen als Steam worden hiermee omzeild, gezien Discord als sinds enige maanden ook een dubbelfunctie draait als launcher van vrijwel alle pc-games die het programma op je computer aantreft, naast natuurlijk de bekende chat- en VoIP-doeleinden.

Meer weten over Discords eigen stekkie voor de verkoop van games? Lees vooral ook de officiële Discord Store blogpost voor meer aanwijzingen over het gebruik en andere acties rondom de webwinkel.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Mochten mensen er overigens nog niet bekend mee zijn; Gamersnet heeft ook al een tijdje een eigen Discord-server!

  Gezellige boel als je actief op zoekt bent naar mede-gamers, of als je gewoon gortdroge meems kwijt wil.

 2.   
  Mattiees's avatar

  nog niet heel veel bijzondere titels, maar ben benieuwd hoe snel ze dit gaan uitbreiden.