Double Fine’s Tim Schafer legt overname Xbox Game Studios uit

Buiten de games om een van Microsofts grootste aankondigingen van de Xbox E3 2019 Briefing: Double Fine is vanaf heden een Xbox Game Studio geworden. Studiobaas en game-legende Tim Schafer was op het podium aanwezig om die overname wereldkundig te maken, maar duikt nu ook op Double Fine-kanalen op om de transitie verder te duiden.

Middels een eigenzinnig droge YouTube-video spreekt Schafer liefhebbers van Double Fine aan. Ja, de bijna twintig jaar onafhankelijke studio wordt nu gefinancierd door het Xbox-merk, maar nee; Double Fine wordt nu niet gedwongen zich anders te gaan gedragen. Afgezien van het gebruik van Zunes dan.

Zo verschijnt het al eerder onthulde RAD nog altijd in samenwerking met Bandai Namco en zal het gecrowdfunde Psychonauts 2 nog altijd lanceren op elk van de beloofde platformen.

Niet besproken door Schafer, maar mogelijk wel een opvallende kwestie; de uitgevende tak van Double Fine. Zo gaf de studio eerder Gang Beasts uit en stond ook Ooblets op de planning, maar bijvoorbeeld die laatste lijkt zich nu weggetrokken te hebben van Schafers studio.

De verwachting geldt dat Double Fine zich voortaan niet meer bezig zal houden met het uitgeven van games, gezien het overkoepelende Xbox-merk die taak liever zelf op zich kan nemen, terwijl Double Fine zich volop inzet in het máken van die unieke titels.

Wij van Gamersnet wensen Double Fine het beste onder Xbox’ bewind. De komende tijd zullen wij absoluut in de gaten gaan houden waarover Double Fine zich zal ontfermen voor Xbox Game Pass of andere projecten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren