Crowdfunding Psychonauts 2 passeert grens van 2 miljoen dollar

Vorige week onthulde Double Fine het langverwachte vervolg op Psychonauts. Op de Game Awards toonde de ontwikkelaar een hilarische trailer en tevens lanceerde het een Fig-campagne om het spel te financieren. Double Fine heeft 3,3 miljoen dollar nodig voor Psychonauts 2 en inmiddels is twee derde van dat bedrag al binnen.

Op het moment van schrijven heeft Double Fine 2,2 miljoen dollar in de wacht gesleept. De grens van 1,1 miljoen werd binnen 14 uur gepasseerd, dus sindsdien is de teller flink gestegen.

Double Fine benadrukte eerder al dat 3,3 miljoen dollar slechts een deel van het productiebudget is; volgens schattingen bedraagt het volledige budget zo’n 10 miljoen euro. De ontwikkelaar hoest zelf een groot deel hiervan op, maar heeft ook een geheime investeerder gevonden.

Overigens kun jij ook investeren in Psychonauts 2! Wanneer je 1000 dollar of meer bijdraagt aan de campagne, ontvang je een winstuitkering als de game succesvol is. Check Fig voor alle details.

 1.   
  Moodey's avatar

  Vind het wel grappig dat game developers om de kosten te drukken nu allemaal crowdfunding acties starten zodat ze extra winst uit de game kunnen halen… Het allerleukste eraan is dat in tegenstelling tot dlc niemand dit echt opmerkt..

 2.   
  Jarek's avatar

  Moodey schreef, "Vind het wel grappig dat game developers om de kosten te drukken nu allemaal crowdfunding acties starten zodat ze extra winst uit de game kunnen halen… Het allerleukste eraan is dat in tegenstelling tot dlc niemand dit echt opmerkt.. "

  Niet elke studio heeft een budget om zo’n soort game te maken zonder crowdfunding, daarnaast kun je een backer worden voor $39 waar je dus het spel krijgt, je naam in de credits en ook nog eens gratis het eerste deel terwijl je gewoon $60 zult moeten betalen bij de release.

  Ik vind het dus een mooie manier om te investeren. Je kunt de ontwikkeling volgen, want er komt ook een nieuw seizoen van Double Fine Adventure en je kunt kijken hoe je favoriete projecten dankzij crowdfunding alleen maar beter en beter worden.

  Ik ben inmiddels zelf ook al een trotse backer. 8)

 3.   
  N-Sortin's avatar

  Leuke game was dat! Ik hoop dat deel 2 een waardige opvolger is. ūüėÜ