Xbox Game Pass breidt uit op pc, bevat Master Chief Collection en meer

Het zat er al even aan te komen, maar Xbox zet harder in op de pc-kant van de Xbox Game Pass. Al enige tijd konden pc-gamers met een Xbox Game Pass-abonnement een aantal titels oppakken op Windows 10, maar met de Xbox E3 2019 Briefing

Om de hernieuwde focus op Windows 10 te vergroten, trapt Xbox meteen af met een wel erg interessante titel die bij launch inbegrepen zal zitten in de abonnementendienst: Halo: The Master Chief Collection.

Xbox Game Pass voor pc draait per direct in een testfase. Gamers met Windows 10 kunnen via de vernieuwde Xbox-app (een native applicatie voor het besturingssysteem) meteen een proefabonnement afsluiten en aan de slag gaan met een aantal van de inbegrepen titels. Dat blijkt een catalogus waar Microsoft maar harder en harder op inzet, met een alsmaar groeiende catalogus aan spellen om te downloaden tegen de vaste maandkosten van 9,99 euro.

Los van de versterking op het pc-front onthulde Microsoft ook de al langer verwachte Xbox Game Pass Ultimate; één abonnement à 14,99 dollar per maand (de europrijs zal grofweg hetzelfde zijn) dat meteen op zowel Xbox One als Windows 10 actief is.

Met Ultimate zit, voor een iets hoger prijsje van 12,99 euro per maand, ook een abonnement op Xbox Live Gold inbegrepen.

Om de komst van die telg Game Pass te versterken, geeft Microsoft tijdelijk ook de (digitale) Ultimate Edition van Gears 5 weg bij dat abonnement, voor iedereen die voor 16 september instapt op de service.

Xbox- en pc-gamers die al een abonnementje hebben lopen bij de reguliere Game Pass kunnen tijdelijk inspringen op een unieke actie. Tegen het bedrag van één euro zet je het bestaande abonnement om in een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement, tot wel 36 maanden geldig tegen die prijs.

  1.   
    coolking's avatar

    De actie werkt ook als je voor het omzetten je abbonoment verlengt, hiermee kan je dus tot 36 maanden gpu krijgen voor de prijs van een gold abonnement