‘Microsoft komt met Xbox Game Pass Ultimate’

De Xbox Game Pass, de abonnementsdienst voor de Xbox One waar je maandelijks een bedrag voor moet neerleggen om een gigantische waslijst aan games te kunnen spelen zonder ze daadwerkelijk te bezitten, blijkt een groot succes te zijn.

Waar Xbox-topman Phil Spencer het eind vorig jaar nog had over de mogelijke komst van de service naar onder meer de Nintendo Switch, gaat er mogelijk ook veranderingen plaatsvinden op de eigen console van Microsoft.

Volgens Twitteraar @h0x0d, een zeer betrouwbare persoon als het gaat om de nieuwste informatie, gaat Microsoft de Xbox Game Pass nu op een geheel andere manier uitbreiden dan met nieuwe games naar deze service te brengen.

Zo zou Microsoft op de proppen willen komen met de ‘Xbox Game Pass Ultimate’. In deze ultieme bundel zitten de Xbox Game Pass en Xbox Live Gold bij elkaar, de online-service van Xbox waarmee je ook nog eens vier games iedere maand gratis kan binnenslepen.

Deze bundel zou gemoeid zijn met een prijs van 14,99 euro per maand, Insiders kunnen hier overigens eerder van gebruik maken voor een relatief goedkope prijs van één euro per maand, tot de service officieel is verschenen.

Wanneer deze service voor iedereen beschikbaar is, is dan ook nog niet bekend. Het is zelfs nog maar de vraag of Microsoft hier daadwerkelijk mee bezig is, al heeft het daar op het moment van schrijven wel alle schijn van.

  1.   
    mattioza's avatar

    Goed idee om beide abonnementen samen aan te bieden. Wel jammer dat het niet goedkoper uitkomt dan een jaarabonnement Xbox Live Gold (59,99/12=5) in combinatie met de Game Pass (9,99). Ik vermoed dat er weinig spelers zijn dat momenteel hun Xbox Live Gold per (3 of 6) maand kopen.