Ooblets verlaat Double Fine; geeft game nu zelf uit

Een interessante ontwikkeling naar aanleiding van het nieuws van afgelopen avond. Gedurende de Xbox E3 2019 Briefing liet ontwikkelstudio en indie-uitgever Double Fine weten tegenwoordig aangesloten te zijn als Xbox Game Studio, maar het eerder aangekondigde Ooblets doet blijkbaar niet (meer) mee aan die transitie…

Middels een enigszins onverwachte tweet maakte de tweemans-ontwikkelstudio het officieel: Ooblets wordt vanaf nu door de ontwikkelstudio zelf uitgegeven, met wat bijtijdse hulp van Popagenda.

Het Ooblets-team wenst Double Fine veel succes als onderdeel van Xbox Game Studios; zij geven hunzelf wel uit. Dat is enigszins opvallend, gezien Ooblets juist een bijzonder moeilijk ontwikkelproces heeft gekend. De game werd meerdere malen zachtjes uitgesteld, en heeft nog altijd geen releasedatum.

Oorspronkelijk stond Ooblets al gepland voor een release in 2018 op zowel pc als Xbox One. Aan die laatste werd tot voor kort nog wel gewerkt, maar de vraag is voor nu vooral hoe de kleinschalige ontwikkelstudio diens prioriteiten over (andere) platformen verspreidt.

De twee (nu echt) onafhankelijke ontwikkelaars van Ooblets zijn zelf niet aanwezig op E3. Ook hebben zij al aangegeven geen grote aankondigingen te willen doen rondom de beurs.

  1.   
    Linkje's avatar

    Hopelijk komt tie snel uit!

  2.   
    mattioza's avatar

    Vermoed dat Double Fine nu wel zijn uitgeversactiviteiten zal stopzetten, nu ze overgenomen zijn door Microsoft.