EA Access komt mogelijk richting PlayStation 4

Volgens geruchten komt de abonnementsdienst van Electronic Arts, genaamd EA Access, mogelijk beschikbaar voor de PlayStation 4. Tot nu toe is EA Access alleen beschikbaar voor pc en Xbox One, maar daar lijkt dus verandering in te komen. In 2014 sloeg Sony het aanbod af om de dienst naar de PlayStation 4 te brengen.

Met EA Access kunnen spelers kiezen uit een grote lijst met EA-games en geeft het vroegtijdige toegang tot nieuwe titels. Momenteel is de dienst alleen verkrijgbaar voor pc en Xbox One en kost 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar.

Op Reddit is onderstaande afbeelding geplaatst en is de Braziliaanse versie van de PlayStation Store te zien met een nieuwe knop voor EA Access.

Mocht EA Access naar de PlayStation 4 komen, dan zal de dienst minder uitgebreid zijn dan op pc en Xbox One. De PlayStation 4 heeft namelijk niet de mogelijkheid om om games van een oudere generatie consoles af te spelen.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Weer een minpuntje minder dus.

 2.   
  RooddePanda's avatar

  Zeer heugdelijk nieuws dit! 😀 Zo’n EA-acces account is toch multi-platform? Ik heb ea-acces premier voor de pc. Dan zou ik dezelfde account moeten kunnen gebruiken met mijn ps4?

 3.   
  Rolf Maas's avatar

  @RooddePanda: Volgens mij is dat niet mogelijk. EA Access Premier bestaat overigens niet, maar het heet Origin Access Premier. Origin is een platform voor pc, dus ik denk niet dat dit dan ook op de PlayStation 4 gaat werken.

 4.   
  RooddePanda's avatar

  @Rolf Maas: ik snap hem! Dank voor de info!:D

 5.   
  Rolf Maas's avatar

  @RooddePanda: Sure thing! 🙂

 6.   
  nanathan's avatar

  Verrassend, wat gaan ze doen met Playstation now?
  Dit lijkt me toch stevige concurrentie. Gaan andere uitgevers als ubisoft dit voorbeeld volgen?

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @nanathan: PlayStation Now is natuurlijk ook een abonnementendienst, maar focust zich misschien wat meer op direct streamen dan dat EA dat zou doen, voorlopig dan.

  Kan natuurlijk ook goed zijn dat dit nep of een foutje is. PlayStation heeft eerder al EA Access achtergehouden, hoogstwaarschijnlijk omdat ze in PlayStation Now genoeg service zien.