Sony laat je grof geld verdienen met het ontdekken van PS4 exploits

Het leven van een gamer is duur. Al die games – misschien wel dikke Collector’s Editions – en een nieuwe generatie consoles op komst… het is niet bepaald gunstig voor je saldo. Maar, als je Sony weet te wijzen op een kritieke PlayStation 4 exploit, dan is men bereid om je er een flinke som geld voor te betalen.

Middels het PlayStation Bug Bounty programma roept Sony handige hackers op om het bedrijf te helpen met het opsporen van exploits die zowel de console als PlayStation Network ernstig kunnen schaden. Tot op heden was dit programma alleen te gebruiken door onderzoekers, maar vanaf nu is deze dus openbaar gezet. Sony weet intussen als geen ander dat het juist tech-savvy eindgebruikers zijn die weten waar ze moeten zoeken, dus waarom van de nood geen deugd maken en een beloning uitreiken aan eenieder die de beveiligingslekken kan aanwijzen in plaats van exploiteren.

De hoogste beloning is overigens behoorlijk mals. Sony begint bij een honorering van $100 voor het aantonen van een ‘low risk’ bug binnen PSN, wat kan oplopen naar $50.000 naarmate de desbetreffende exploit ernstigere gevolgen kan hebben voor de console zelf. Mocht je hier graag meer over weten, dan verwijzen we je graag naar HackerOne’s Bug Bounty Program.

Het is overigens niet nieuw dat fabrikanten met zulke initiatieven komen. Ook Microsoft heeft een soortgelijk Bounty-programma die mensen beloont voor het melden van kritieke beveiligingslekken. Ergens is het logisch dat men hackers liever aan diens goede zijde wil hebben, gezien het verleden al eens heeft aangetoond hoe deze techneuten met enig gemak een live service totaal lam kunnen leggen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren