EA onthult EA Access; nieuwe abonnementsdienst voor Xbox One

Uitgever Electronic Arts heeft een nieuwe abonnementsdienst onthuld, speciaal voor de Xbox One. De naam is EA Access en voor een bedrag van 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar krijgen leden toegang tot “The Vault”: een collectie met games van Electronic Arts. Een kleine groep spelers kan vanaf vandaag aan de slag met een bèta van EA Access, waarmee ze om te beginnen onbeperkte toegang krijgen tot FIFA 14, Battlefield 4, Madden NFL 25 en Peggle 2.

Naast een steeds groter wordende collectie met reeds verschenen titels, biedt EA Access nog enkele andere voordelen. Leden krijgen bij diverse aankomende games 5 dagen voor de release de kans om de game 2 uur uit te proberen. Soms zijn een paar spelmodi beschikbaar, maar soms is ook gewoon de volledige game meteen beschikbaar om uit te proberen. En als je besluit de betreffende game aan te schaffen, dan blijft je progressie bewaard. Toekomstige titels die een dergelijke try-out krijgen, zijn onder andere Dragon Age: Inquisition, FIFA 15, NBA Live 15 en Madden NFL 15.

Ook krijg je als EA Access-lid 10 procent korting op alle digitale Xbox One-content van Electronic Arts. Volledige games, Season Passes, DLC, FIFA Ultimate Team-punten; alles is 10 procent goedkoper als je een abonnement op EA Acces hebt.

EA Access wordt binnenkort officieel gelanceerd voor de Xbox One.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Interessant concept, ook niet erg duur. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor er meer volledige spellen bijkomen.

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Een soort Netflix voor EA spellen? Lijkt me best een goede zet. Ik hoop voor ze dat het goed werkt en verkoopt.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Of men het nu goed vind of niet, dit is innovatie. Niet zeuren over piraterij, gewoon met alternatieven komen. Goed bezig EA.

  4.   
    Basman01's avatar

    dit ga ik zeker halen voor mn one als ze dit blijven uitbreiden 🙂

  5.   
    ShadyXL's avatar

    E Rommel schreef, "Of men het nu goed vind of niet, dit is innovatie. Niet zeuren over piraterij, gewoon met alternatieven komen. Goed bezig EA. "

    Dat is eigenlijk wat ik bedoelde met ‘goede zet’, innovatie. EA is inderdaad goed bezig.

    Zo zouden ze ook 360 spellen (die aangepast zijn voor de One) naar de Xbox One kunnen brengen door het exclusief aan te bieden via EA Access. Geeft gelijk meer reden om een abonnement te nemen.

  6.   
    OllieDenZotn's avatar

    Zeker een goede zet van EA. Ik ga dit alvast aanschaffen.

  7.   
    Sa.'s avatar

    (null)

  8.   
    Dannytjuh's avatar

    Ik betaal al voor Xbox Live en nu willen ze dat je ook weer betaald voor games die nooit echt van jou zullen zijn?

  9.   
    Free Roamer's avatar

    Dannytjuh schreef, "Ik betaal al voor Xbox Live en nu willen ze dat je ook weer betaald voor games die nooit echt van jou zullen zijn? "

    Dit is niet verplicht he, ik vind het wel een goeie prijs voor wat je krijgt. 25 Euro is niet veel, zeker als je weet dat een nieuwe release al meer dan 60 euro is

  10.   
    Bones's avatar

    Net gelezen dat Sony de dienst niet gaat aanbieden op het PSN.

  11.   
    Bones's avatar

    @ Dannytjuh, het extra betalen voor een dienst boven op het PS plus abonnement is een van de redenen die Sony aangeeft er niet aan te beginnen.

  12.   
    mastertje's avatar

    Free Roamer schreef, "

    ”Dannytjuh” schreef, "Ik betaal al voor Xbox Live en nu willen ze dat je ook weer betaald voor games die nooit echt van jou zullen zijn? "

    Dit is niet verplicht he, ik vind het wel een goeie prijs voor wat je krijgt. 25 Euro is niet veel, zeker als je weet dat een nieuwe release al meer dan 60 euro is"

    Ga er maar vanuit dat de nieuwe releases niet verkrijgbaar zijn via EA access. Hooguit dat je het eerder kan spelen en daarna weer moet betalen bij release

  13.   
    3333/3333's avatar

    Bones schreef, "@ Dannytjuh, het extra betalen voor een dienst boven op het PS plus abonnement is een van de redenen die Sony aangeeft er niet aan te beginnen."

    Gaat Sony nu bepalen wat uitgevers wel of niet voor diensten aan mogen bieden? Geloof er geen bal van.

  14.   
    sthij's avatar

    Deze dienst is bedoeld voor mensen zoals ik mij boeit fifa niet genoeg om de nieuwe te kopen voor 60 euro maar als ik voor 22 euro bf4 en fifa krijg dan doe ik dat gelijk.

    (ik zeg 22 euro want de omreken koers van dollar is 22 euro)

  15.   
    Bones's avatar

    Rommel het artikel is te lezen op nu.nl.

  16.   
    3333/3333's avatar

    Dat weet ik, maar ik geloof het verhaal van Sony niet.

    Online gaming zou ook gratis blijven volgens Sony. Als dit concept van EA aanslaat gaan zij ook overstag, let maar op.

  17.   
    Bones's avatar

    Dat ben ik met je eens.

  18.   
    Leukste's avatar

    E Rommel schreef, "Dat weet ik, maar ik geloof het verhaal van Sony niet.
    Online gaming zou ook gratis blijven volgens Sony. Als dit concept van EA aanslaat gaan zij ook overstag, let maar op. "

    Die kans is vrij groot ja. Sony zou het online gamen gratis houden. Je ziet hoe dat heeft uitgepakt.

  19.   
    Goregash's avatar

    Wou dat steam met zoiets kwam xD daar zou ik best 12,99 per maand uitgeven om de volledige game collectie toegang te hebben.