EA: ”Next-gen consoles waarschijnlijk niet backwards compatible”

De nieuwe generatie consoles zal waarschijnlijk niet backward compatible zijn, zo laat Blake Jorgensen van EA weten. Hij verwijst hiermee vooral naar de eerste FIFA-game die voor de vierde generatie consoles uit zal komen. Zo zal het niet mogelijk zijn om met een PlayStation 4-versie tegen een vriend te spelen die de PlayStation 3-versie bezit. Of een gamer de nieuwe console zal kopen is dus erg belangrijk voor de verkoop van de next-gen versies van de game licht Jorgensen toe:

So if they all go out and buy a gen-four box if it comes out at Christmas, then you’ll most likely do it. If they all hold on and continue to play on third-generation, you’ll probably not see that box purchase until after the soccer season’s over.
Het is niet bekend of de next-gen consoles ook oudere games zullen afspelen. De eerste versie van de PlayStation 3-speelde zowel PlayStation 1 als PlayStation 2 games af. In latere modellen ontbrak echter de ondersteuning voor PlayStation 2 discs. De Xbox 360 speelt een willekeurig aantal Xbox games af, met name de grote titels worden ondersteund.

  1.   
    Remco_MUFC's avatar

    Alles voor het geld. 😉

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En dat wil ik nu juist van De nieuwe Playstation dat je ps3 games erop kunt laten spelen. 🙁

  3.   
    Supermario's avatar

    Geen probleem.Mijn ps3 gaat niet de deur uit als ik de ps4 aanschaf.Net zoals de ps2 en ps1 nog steeds in mijn bezit zijn,en nog steeds goed werken.Dus voor mijn geen probleem

  4.   
    evita's avatar

    Het lijkt erop dat ze er echt wel alles aan doen om hun nieuwe console zo oninterresant mogelijk te maken als we geruchten moeten geloven. Vergeet tweedehandsspellen of spellen die je geleend hebt te spelen en hou er maar rekening mee dat motionsensing je door de strot geduwd zal worden, o, en je opgebouwde collectie van spellen? Waardeloos, die krijg je echt niet meer te spelen op je nieuwe 400 euro kostende console.
    Ze zullen echt met iets beter moeten afkomen dan een beter grafisch jasje om hun dingen te verkopen als ze van plan zijn effectief al deze shit door te drijven 🙂

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik hoop dat ze deze keer wel de oude spellen kunnen spelen, zo zou ik me ps3 weg kunnen doen en toch nog paar spellen kunnen houden bijv.

  6.   
    firehopper211's avatar

    Zo verlies wel een beetje de liefde voor je goeie ouwe games.

  7.   
    soldierarjan's avatar

    Ik snap wel dat de nieuwe fifa voor ps3 en ps4 niet samen kunnen spelen omdat apparaten veel verschillen zullen hebben en waarschijnlijk ook online met servers enzo.
    Ik hoop wel dat ps4 ps3 spellen kan afspelen want als ik ps4 heb zet ik me ps3 bij me vriendin weg.

  8.   
    randoman1337's avatar

    even voor de duidelijheid
    als deze systemen andere instructie sets gebruiken(wat ze volgensmij ook doen) dan is het onmogelijk om backwards compatible te zijn tenzij je een super computer gebruikt. de enige optie die je dan hebt is om de chips van de oude systemen in te bouwen. dit kost geld en ruimte. aangezien iedereen al zo weinig geld wil uitgeven(en toch veel te veel verwacht voor de prijs)zullen ze het ook niet leuk vinden als deze chips werden ingebouwd.

  9.   
    Neolite's avatar

    Mensen, lees het bericht is goed! Hij heeft het alleen over dat je als Next-gen speler niet tegen de current-gen kan spelen. Hij zegt eigenlijk helemaal niks over de daadwerkelijke backwards compatible mogelijkheid bij consoles.