DLC om ledematen af te schieten in Sniper: Ghost Warrior 2 geannuleerd

Bij de onthulling van Sniper: Ghost Warrior 2 maakte uitgever City Interactive bekend dat in de game, naast andere zaken, een nieuwe feature zou worden geïntroduceerd. Spelers konden voortaan met behulp van explosies of geweren met een groot kaliber de ledematen van vijand er letterlijk afschieten. Dat leverde fraaie beelden op, zoals onderstaand plaatje illustreert.

Er was echter één probleem: Duitsland. De strenge regels die in ons oostelijke buurland gelden voor games, brachten de uitgever namelijk vorig jaar tot het besluit om de feature er toch uit te halen, omdat de game anders niet verkocht mocht worden in Duitsland. Om gamers wereldwijd hier echter niet de dupe van te maken, beloofde City Interactive wel dat de feature via gratis DLC toch nog in de game geïmplementeerd zou worden.

Vandaag heeft de uitgever echter een vervelende boodschap overgebracht.

I can confirm that CI Games are no longer going to be releasing the dismemberment DLC.
Had je gehoopt op het systematisch afschieten van alle ledematen van een vijand, tot uiteindelijk een romp omgeven door bloed op de grond zou liggen… Helaas pindakaas, dat zit er niet meer in.

Ben je teleurgesteld, of was je toch al niet zo bloeddorstig en sadistisch ingesteld?

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ligt even aan de situatie.

    Welke rating heeft het spel? Als het 18+ is dan is het erg overdreven, want dan worden zelfs 18+ gecensureerd. Heeft het een jongere rating, dan kan ik het begrijpen.

    Daarnaast mag zoiets in Duitsland nooit, maar moet de rest van de wereld hier ook onder lijden. Maar als bedrijf zijn dit ook zware beslissingen, soms wordt er dan ook kritiek vanuit de media of allerlei andere instellingen geuit naar het bedrijf waar je soms ook niet vrolijk van wordt.

  2.   
    nivlem's avatar

    Ik vind het jammer, is altijd wel leuk om ledematen eraf te schieten. 😀
    In de meeste nieuwe games is het niet eens.

  3.   
    FishHookz's avatar

    nivlem schreef, "Ik vind het jammer, is altijd wel leuk om ledematen eraf te schieten. 😀
    In de meeste nieuwe games is het niet eens."

    Inderdaad net zoals met Call of Duty. In World at War kan je ledematen zoals benen en armen eraf schieten maar in alle Call of Duty’s erna niet meer… Daar zit voor mij geen logica in.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Vind het erg jammer vandaag met de game begonnen en als de ledematen eraf konden was dat helemaal tof geweest.