Gears 5 verschijnt 10 september; eerder met Game Pass Ultimate

Gears 5 heeft met de onthulling op Xbox E3 2019 Briefing dan eindelijk een releasedatum: aanstaande 10 september staat de game te verschijnen op Xbox One en Windows 10. Met een abonnement op de Xbox Game Pass Ultimate kunnen gamers zelf vier dagen eerder tot het spel toetreden.

Het wereldkundig maken van dat nieuws ging gepaard met de onthulling van een reeks andere features voor Gears 5, vrijwel elk voorzien van een eerste onthullingsvideo.

Zo krijgt Gears nu een eigen “Escape“-modus die iets weg lijkt te hebben van Call of Duty’s Zombie-modus, een eigen Map Builder, meer nieuwigheden in het welbekende Horde en zelfs een samenwerking met niemand minder dan ze Terminator.

De Gears 5 Escape-modus werd weliswaar niet getoond met gameplay tijdens de persconferentie zelf, maar wordt via Mixer voorzien van een eigen live-onthulling.

Gepaard met een boel WWE-vechters zal The Coalition zelf gameplay uitzenden van de nieuwe spelmodus, enkele uren na de afloop van de grotere Xbox E3 2019 Briefing.

De skins die voortgekomen zijn uit de samenwerking met Terminator: Dark Fate zijn vrij te spelen door ofwel een actief Xbox Game Pass-lidmaatschap te hebben en de game te spelen, dan wel Gears 5 te pre-orderen, beide vóór 16 september.

In juni wil ontwikkelstudio The Coalition alvast eerste tests runnen met de multiplayer-modi van de game, terwijl Gears 5 op aanstaande Gamescom uit wil pakken met demonstraties van de vernieuwde Horde-modus.

Meer weten over vijfde Gears-game (officieel al niet langer “of War”, trouwens) en hoe deze in het grotere narratief komt te vallen? Begeef je naar onze Gears 5 preview van eerder dit jaar, of blijf de komende tijd hangen op Gamersnet voor al het laatste Gears-nieuws.

Gears 5 staat op 10 september officieel te verschijnen op zowel Xbox One en Windows 10. Een Xbox Game Pass-abonnement stelt je in de staat de game (cross-play) over beide platformen te spelen, waar Xbox Game Pass Ultimate dus zelfs vier dagen vervroegde toegang geeft.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren