Gears ontwikkelaar The Coalition toont kracht van Unreal Engine 5

Gears of War ontwikkelaar The Coalition heeft wat nieuwe beelden met de wereld gedeeld. Nee, het betreft helaas nog geen nieuwe game. De ontwikkelaar heeft zich vooral lekker uitgeleefd met de kracht van de Unreal Engine 5. Een showcase van ‘new-gen graphics’ dus.

In de tech demo trailer toont The Coalition hoe een gamewereld eruit kan zien als deze volledig gemaakt en gerenderd wordt in de Unreal Engine 5. De demo heet Alpha Point en ziet er toch best wel indrukwekkend uit, ook al is het amper een minuut aan beelden die vooral draaien om licht, reflecties en schaduw.

Uiteraard wil The Coalition visueel weer een flinke sprong maken, nadat Gears 5 in 2019 vrijwel het maximale haalde uit de vorige Unreal Engine 4. Om alles nog wat kracht bij te zetten heeft men ook een zogeheten character test demo uitgebracht. Een video waarin we een goede minuut lang kunnen kijken naar de visuele pracht en praal van een gezicht, baardharen en kleding. Dat klinkt op papier minder tof dan op beeld, dus check het vooral hieronder.

The Coalition werkt momenteel aan meerdere projecten. Volgens de verwachting zal dat sowieso een volgende Gears (of War) zijn, maar ook een geheel nieuwe franchise lijkt in ontwikkeling te zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren