Ragequiten in multiplayer Gears 5 kan tweejarige ban opleveren

Natuurlijk is het nooit leuk als je online een potje verliest. Nog vervelender is het echter als je teammaten halverwege de strijd dan ook nog eens het potje verlaten. Ook Gears-ontwikkelaar The Coalition heeft weinig respect voor zulke ‘ragequiters’. De ontwikkelaar hanteert hier namelijk een streng ontmoedigingsbeleid voor in de multiplayer van Gears 5.

Al te vaak multiplayerpotjes verlaten kan je namelijk een fikse ban opleveren. Zo laat The Coalition via Twitter weten een stringent banbeleid te hanteren. Dat dit meer is dan een waarschuwing blijkt wel uit het feit dat een Gears 5-speler op Reddit heeft laten weten maar liefst 640 dagen verbannen is uit de multiplayer van de game. Niet helemaal zonder reden, zo laat Dana Sissons van Microsoft weten. Alleen al in zijn voorlopig laatste speeldag in de multiplayer van Gears 5 verliet deze speler 18 van de 21 Escalation-matches die hij speelde vroegtijdig.

Gears 5 verscheen op 10 september voor de Xbox One en pc. Onze Michiel beloonde de game in zijn review met een 8,5.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Dus als je bijvoorbeeld een kind hebt wat elke dag zn luier zit vol te laden terwijl je zit te spelen moet je of een half uur in de stank zitten of het spel uit gaan en het risico lopen dat je een ban krijgt

  2.   
    Anoniem-1902569855's avatar

    @Ik kom Harambe wreken: dan moet je gewoon gamen wanner ie slaapt etc.. En niet zeuren