Gears-ontwikkelaar The Coalition bezig met Unreal Engine 5 en meerdere projecten

Gears of War ontwikkelaar The Coalition zit zeker niet stil. Na de release van Gears 5 eind 2019 werden we een jaar geleden nog blij gemaakt met de strategische turn-based actiegame Gears Tactics. Ook bracht men nog extra verhalende content uit voor Gears 5, genaamd Hivebusters. De dames en heren van The Coalition zijn echter niet van plan het rustiger aan te doen.

In een blog post laat The Coalition weten dat ze nu aan de slag zijn gegaan met de Unreal Engine 5. Daarbij ligt de focus volledig op de nieuwe generatie consoles en meerdere nieuwe projecten. De keerzijde is wel dat alle nieuwe projecten nog behoorlijk pril zijn. Het gaat dus nog wel even duren voordat we concreet gaan horen wat The Coalition allemaal van plan is. Een Gears 6 en wellicht Gears Tactics 2 zouden voor de hand kunnen liggen, maar de tijd zal het leren.

Huidige Gears-spelers worden echter niet vergeten. Er staan nog meerdere bundels met DLC gepland dit jaar voor Gears 5. Met Operations 7 en 8 zal de game voorzien worden van nieuwe personages, nieuwe mappen en speciale events.

Voor wie alvast wil dromen van alle visuele pracht en praal die mogelijk zal zijn met de Unreal Engine 5: check nog eens de hele fraaie Unreal Engine 5 tech demo die vorig jaar werd gedeeld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren