Eerste gameplay op PlayStation 5 getoond met Unreal Engine 5

Tijdens de allereerste Game Summer Fest van dit jaar zijn de eerste gameplaybeelden getoond op een PlayStation 5. Het betreft geen specifieke game, omdat het een techdemo is van de Unreal Engine 5. Onderstaande beelden zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Na de getoonde trailer was er ook nog genoeg tijd voor een interview. Hierin lieten enkele kopstukken van Epic Games, de ontwikkelaar achter Fortnite maar ook de nieuwe Unreal Engine 5, weten dat er alles aan wordt gedaan om het maken van games makkelijker en goedkoper te maken. Zo zorgt het Lumen-systeem dat verlichting in een game bijna automatisch fotorealistisch wordt weergegeven. Het systeem dat ”Nanite” wordt genoemd is gemaakt om gemakkelijk assets neer te zetten, zonder dat je als ontwikkelaar druk hoeft te maken over data-caps.

Ook werd duidelijk gemaakt dat deze video daadwerkelijk bestuurbare gameplay betreft en simpelweg is opgenomen met een capture card, die via HDMI in een PlayStation 5 devkit is geplaatst.

Helaas spreken we niet over een game en hoewel de Unreal Engine 5 ook zal draaien op de Xbox Series X en pc, is dit wel de eerste glimp van gameplay vanaf een PS5. We hopen snel meer te kunnen delen met jullie.

 1.   
  mmx's avatar

  Ziet er FANTASTISCH uit. Het videootje heeft wat weg van tombraider goed gedaan.

 2.   
  Stefan198433's avatar

  Heel vet, nu al zin in!

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  die beelden zien er vet uit.. En ze moeten die game althans dit wat er getoond werd ook wel echt als game gaan uitbrengen want dit ziet er nu al enorm goed uit. Zou jammer zijn als dat enkel voor showdemotje gebruikt zal worden

 4.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: jij zegt het goed lk hoop ook dat het een echte game is dan is de ps5 zijn geld al waard.Zelf ben ik een fan van Uncharted en tombraider zijn top.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dit ziet er echt fantastisch goed uit, en dit moeten ze wel als spel gaan uitbrengen.
  Dit ziet er zo vet uit een soort van Tombraider/ uncharted, hier kan je echt een heel vet verhaal / spel van maken.