Rocket League stopt met lootboxes

Het game-nieuws wordt de laatste tijd gedomineerd door lootboxes: van PUBG tot de Crates in Call of Duty: Black Ops 4, veel ontwikkelaars buigen voor de wil van landen als Nederland en België. Ook de Verenigde Staten kijken naar een verbod op lootboxes voor minderjarigen. Electronic Arts is met zijn twijfelachtige verdediging vooralsnog een uitzondering, maar over het algemeen buigen ontwikkelaars, in ieder geval voor Nederlandse en Belgische gamers, naar de wil van de kansspelautoriteiten.

Maar waar de meeste ontwikkelaars hun lootboxes slechts schoorvoetend aanpassen of verwijderen in bepaalde (kleine) landen, doet Rocket League-ontwikkelaar Psyonix het anders: het bedrijf verwijdert alle lootboxes voor alle spelers. Deze update is nog niet van kracht, maar moet voor het einde van het jaar doorgevoerd worden.

Sowieso lijkt Psyonix meer bereid om zich aan (aankomende) regelgeving rondom lootboxes aan te passen. Eerder gaf het bedrijf al transparantie over de kansen op bepaalde items uit lootboxes. Ook had Rocket League eind vorig jaar een Rocket Pass, waarmee je van tevoren weet wat je krijgt.

Het is nog niet precies bekend wanneer de lootboxes uit Rocket League worden gehaald.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren