Rocket League gaat free-to-play en verdwijnt van Steam

Het auto-race-voetbalspel Rocket League gaat een nieuwe tactiek uitproberen ergens deze zomer. De game van Psyonix gaat free-to-play en is dan ook te downloaden in de Epic Game Store. Op het moment dat Rocket League free-to-play gaat, verdwijnt de game echter wel van Steam.

Rocket League bestaat ondertussen al vijf jaar en heeft in die tijd 75 miljoen verschillende spelers langs zien komen. En tot op de dag van vandaag wordt de game nog fanatiek gespeeld door een grote groep gamers. De verandering van verdienmodel, en de release op de Epic Game Store, lijkt te maken hebben met het feit dat ontwikkelaar Psyonix in maart vorig jaar is overgenomen door Epic. Ondanks dat de game hierdoor van Steam verdwijnt, hoeven spelers op Steam zich geen zorgen te maken aangezien het platform gewoon ondersteunt blijft.

Met de stap naar free-to-play heeft Psyonix ook gekozen voor nieuwe features, die tegelijkertijd worden geïmplementeerd zoals cross-platform progressie. Rocket League is al anderhalve jaar een cross-platform titel, maar je kon tot op heden niet je progressie meenemen naar een ander platform. Ook krijgen alle spelers die Rocket League hebben opgestart voordat de game free-to-play gaat een hele hoop aan digitale goodies. Deze Legacy-spelers krijgen het volgende.

  • All Rocket League-branded DLC released before free to play

  • “Est. 20XX” title that displays the first year you played Rocket League

  • 200+ Common items upgraded to “Legacy” quality

  • Golden Cosmos Boost

  • Dieci-Oro Wheels

  • Huntress Player Banner

De exacte datum voor de transformatie naar free-to-play is nog niet bekend, al wordt in de komende weken nog meer info vrijgegeven over onder andere nieuwe modi.

 

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren