Rocket League-ontwikkelaar Psyonix overgenomen door Epic Games

Epic Games is omstreden omdat het exclusiviteitsdeals sluit met ontwikkelaars van pc-games, om de concurrentie met Steam aan te gaan. Daarmee belooft het bedrijf te stoppen als Steam meegaat in de opbrengstverdeling van 88/12.

Echter, het bedrijf moet natuurlijk wel winstgevend blijven en met uitgestelde features moet men natuurlijk wel denken aan een back-up. Epic Games gaat nu dan ook groter dan slechts exclusieve games: ze hebben Psyonix overgenomen, de ontwikkelaar achter Rocket League. Wel zal deze game nog op Steam verkrijgbaar zijn.

Opvallende uitspraak in de aankondiging: Psyonix zegt ‘op lange termijn’ te verwachten dat Epic Rocket League naar de Epic Games Store zal brengen. Op de korte termijn blijft Psyonix de game voorzien van updates en nieuwe content, dus het is onduidelijk wanneer Rocket League bij de Epic Games Store verkrijgbaar wordt.

Tot slot bedankt Psyonix de community voor hun trouw en voor het spelen van de game, natuurlijk hopend dat zij dit blijven doen. Voor Rocket League verandert er niets, dus er zou geen reden moeten zijn om de game te boycotten.

Wat vind jij van Epics steeds groter wordende imperium? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    mattioza's avatar

    Het zal de nodige haat met zich meebrengen, vrees ik. Maar goed, zijn we al gewoon van zowat elk nieuws dat er van Epic Games (store) verschijnt rond exclusieve deals. Goed dat review bombing is aangepakt op Steam, al 2313 negatieve reviews voor Rocket League sinds het nieuws bekend gemaakt is. De haat zal wel eens minderen zeker.