Rocket League lanceert Rocket Pass met extra content


De Battle Pass van Fortnite heeft een wel erg ver rijkende invloed op de game-industrie. Nadat directe concurrent PlayerUnknown’s Battlegrounds een grofweg zelfde concept introduceerde, ziet nu ook Psyonix heil in een maandelijkse pas voor Rocket League; de zogenaamde Rocket Pass.

De Rocket Pass werd met ingang van gisteravond beschikbaar gemaakt voor alle platformen waarop Rocket League al beschikbaar is, zonder de uitrol van een nieuwe client side update. De eerste editie van de pas zal lopen tot en met 26 november, en bestaat uit een compleet gratis te spelen variant, alsmede een Premium-editie die tegen betaling meer extra’s levert.

Gedurende zeker anderhalve maand is het mogelijk om, aan de hand van de Rocket Pass, te stijgen in specifieke Tiers. Aan de hand van deze niveaus worden vaste beloningen uitgereikt, waaronder auto’s, unieke likjes verf en natuurlijk kleurrijke sporen voor je uitlaat.

Zonder enige extra kosten kunnen spelers al tot Tier 70 stijgen voor een handvol in-game extraatjes, maar voor de hogere Pro Tiers moet allereerst een Rocket Pass Premium afgekocht worden. Deze gaat voor 10 Keys op de kop en kan vanuit het hoofdmenu van Rocket League aangeschaft worden.

Meer informatie (alsmede een handige FAQ) over Rocket Pass 1 is te vinden op de officiële Rocket League website.

Zie jij, net als Psyonix, heil in een nieuwe en betaalde dienst rondom Rocket League, of was de game met onder meer de Nitro Crate lootboxes en een uitgerekte levensspan al aardig voorzien in nieuwigheden?

  1.   
    KeesMommaiseenbaas's avatar

    Als lootboxes niet meer worden toegestaan verzinnen ze wel andere manieren om geld te verdienen. Zolang de beleving qua game er niet door beïnvloed wordt, heb ik er niet zo’n moeite mee. Is dat wel het geval dan vind ik het ordinaire geldwolven