Outpost-modus Battlefield 5 verschijnt morgen

Chapter 3: Trial by Fire voor Battlefield 5 loopt bijna ten einde, maar Chapter 4 is gelukkig alweer aanstaande. Zo verschijnt er morgen een nieuwe modus, genaamd Outpost.

Outpost is een nieuwe multiplayer-ervaring en is vanaf morgen tijdelijk beschikbaar. Doel is om controle te houden over radiotorens. Deze torens kun je bouwen, upgraden én vernietigen. Zodra je een radiotoren bezet, verdien je zogenaamde rekruten. Zodra je als team genoeg rekruten hebt, is het potje afgelopen en heeft je team gewonnen. Voorlopig is de modus speelbaar op de mappen Arras en Mercury en biedt plaats aan 64 spelers; 32 spelers per team.

Outpost legt iets meer nadruk op verdediging en tactische gameplay en waarin het aantal slachtoffers niet zo cruciaal is als het bezetten van belangrijke punten. Je kunt echter nog steeds uitkijken naar veel actie, omdat de strijd rond de controleposten die je verdedigt hevig zal zijn – en je de kans krijgt om heel veel kapot te maken.

Om in Outpost te winnen, moet je team de vijandelijke troepen verslaan om een vast aantal punten te halen – die in Outpost “rekruten” worden genoemd. Je vult de rekruteringsmeter door radiotoren-doelwitten op diverse locaties op de map te bouwen en te verdedigen. Radiotorens worden op dezelfde manier gebouwd als Fortifications: haal gewoon je gereedschapskist tevoorschijn en timmer erop los.

Elke gebouwde radiotoren geeft je team regelmatig rekruten en requisition points. Squadleiders kunnen deze punten dan weer gebruiken om krachtige reinforcements op te roepen, zoals bommen, tanks en voorraden.

Na de bouw kun je de radiotorens naar drie niveaus upgraden met je vertrouwde gereedschapskistje. Hiermee verhoog je het aantal rekruten en requisition points dat je voor elke interval krijgt. Een ander voordeel van upgrades is dat torens veerkrachtiger worden voor aanvallen van de tegenpartij.

Het is natuurlijk cruciaal om je radiotorens te verdedigen, maar je moet je ook richten op torens die door de tegenpartij zijn bezet. Plaats bommen op het fundament van de toren via interactie, of gebruik andere explosieven in je arsenaal. Verdedigers kunnen geplaatste bommen onschadelijk maken als ze deze op tijd bereiken. Naast het saboteren moet je team ook torens vernietigen om een toren op dezelfde locatie te bouwen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren