Trailer van nieuwe map Battlefield 5 verschenen

In maart al kort geteaset in de roadmap van dit jaar, maar vanaf donderdag is de nieuwe map, genaamd Mercury, beschikbaar in Battlefield 5. In de map boots je de Duitse invasie van Kreta na.

In onderstaande trailer is te zien dat de Duitsers proberen om de kust van Kreta te veroveren en het is al vrij snel duidelijk dat de Duitsers vrij sterk zijn in de lucht. De Britse grondtroepen hebben daarentegen weer de nodige tanks, pantservoertuigen en luchtafweergeschut tot de beschikking.

De map is geïnspireerd op het waargebeurde Operatie Mercurius. In 1941 kregen de Duitsers het eiland in handen, maar leden ook zeer zware verliezen. Op een later moment volgt er nog een nieuwe map, genaamd Marita. Deze map is vernoemd naar de speciale codenaam voor de invasie van de Duitsers richting het Griekse vasteland.

De map Mercury is onderdeel van het derde hoofdstuk, genaamd Trial by Fire. Eind maart verscheen de eerste content van dit hoofdstuk en was de battle royale-modus Firestorm. Mercury verschijnt op 30 mei aanstaande.

 1.   
  Tadao's avatar

  Ziet er niet verkeerd uit.. Maar ik kan het niet volhouden om die weekly challenges te doen terwijl er zoveel andere goede games zijn om te spelen met vrienden, en zoveel andere dingen tijd eisen. Ik heb nog nachtmerries van de keer dat ik 5 volledige grand operations moest doen omdat ze niet meetelde elke keer.
  Geloof het of niet, maar ik heb liever wat DLC of een expansion met het oost front, om iets meer variatie te hebben in de facties en wapens

 2.   
  Puddingboom's avatar

  @Tadao: ik snap die ‘drang’ tegenwoordig echt niet met al die challenges en daily missions.. vroeger speelde je een game puur voor de fun en wellicht het scoreboard. Als je daily missions doet als ‘verplichting’ snap ik niet waarom je de game uberhaupt nog aanraakt. No hate.

 3.   
  Mattiees's avatar

  @puddingboom op zich is progressie in een game ook een reden om door te spelen natuurlijk. De rewards die je per week kan krijgen zijn een aanlokkelijk middel om voor te spelen. Bij battlefield voelt het helaas heel erg aan als werk om je rewards te behalen, waardoor ik er al snel mee ben opgehouden.

 4.   
  Tadao's avatar

  @Puddingboom: ‘Ik wil de unlocks/wapens. Ik speel niet genoeg om ze te veroorloven met credits nadat ze gereleased zijn. Ik wil op een even veld met alle andere spelen’. Dat hele gebeuren. Het voelde meer als verplichting, en nadat het mij niet was gelukt na te komen en ik steeds geconfronteerd werd met wat ik miste, ben ik ook opgehouden Battlefield te spelen. Er zijn ten slotte zat andere spellen die het niet doen, en de cirkel vrienden speelde het langzamerhand ook minder en minder