Deze content verschijnt na release in Battlefield 5

In een recent artikel is het er al even bijgehaald, wat is er precies over Battlefield 5 bekend? Nu heeft Electronic Arts de deuren wagenwijd open gedaan en bekendgemaakt, middels een zogenaamde roadmap, wat voor content er precies na de release naar Battlefield 5 zal komen.

Twee weken na de release gaat de Tides of War van start, het festijn dat meer content naar Battlefield 5 moet brengen. Om te beginnen zal de periode van begin december tot januari in het teken staan van Overture. In deze periode zal de vijfde War Story verschijnen, die The Last Tiger. Ook zal de practice range toegankelijk worden gemaakt voor iedereen.

Daarnaast zal ook de mogelijkheid worden toegevoegd waarmee je voertuigen kan laten voorzien van enkele cosmetische aanpassingen. Dit komt ook weer precies op tijd voor de eerste uitbreiding van de multiplayer, zo zal er een nieuwe map komen onder de naam Panzerstorm. Deze map focust zich vooral op gevechten tussen tanks.

Tides of War laat de periode januari tot maart in het teken staan van Lightning Strikes. Combined Arms is wellicht hetgeen dat het belangrijkste is in deze periode, de eerste Battlefield game vanaf Battlefield 3 die weer een co-op modus voor een maximum aantal van vier personen bezit.

Verder zal, de op één na populairste game mode, Rush en de klassieke Squad Conquest voor het eerst in Battlefield 5 te vinden zijn. Daarnaast zal er ook een nieuwe Grand Operations verschijnen, op welke map dit zal plaatsvinden is dan nog niet bekendgemaakt.

Wanneer de winter eindigt, zal deze in Battlefield 5 nog wel even doorgaan. De Tides of War campagne brengt vervolgens aan het begin van de lente, in de maand maart, de veelbesproken Firestorm naar de game. Veel is er nog niet bekend over deze Battle Royale, verwacht wordt dat in de loop der dagen meer hierover zal worden onthuld.

Ook zal een gloednieuwe map richting de multiplayer-wereld gaan. Als strijdtoneel is gekozen voor het prachtige Griekenland, de kust van Kreta om precies te zijn. Hier heb jij als taak om deze te verdedigen, of in te nemen. Afhankelijk van het feit dat je behoort tot de geallieerden of asmogendheden.

Tussentijds zullen iedere week uitdagingen komen waarmee beloningen te verdienen zijn. Dit kan variëren van de in-game valuta tot aan cosmetische items, die dan weer gelinkt zijn aan de Tides of War-periode die op dat moment live is.

Na deze perioden zal nog veel meer content verschijnen, wat dit precies gaat zijn zal in een later stadia bekend worden gemaakt. Battlefield 5 is beschikbaar vanaf 20 november voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  PSPfreaky's avatar

  Het lijkt erop dat Rush een tijdelijke mode gaat worden tijdens Lightning Strikes.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Ofwel, de game is totaal nog niet af als je later nog een War Story en de Battle Royale-modus moet toevoegen. De serie lijkt hierdoor veel te hard te worden gepusht voor een release volgende maand. Ik ben heel benieuwd of ze hiermee niet hun eigen graf graven, wat zonde zou zijn, want Battlefield is voor mij nog steeds een geliefde reeks.

  Battle Royale met 64 man lijkt me redelijk karig waardoor de map ook aanzienlijk kleiner lijkt te worden dan in de modus van andere grote games. Ik wil heel graag meer zien.