De gratis PlayStation Plus-games van de maand mei zijn bekend

Er is weer goed nieuws voor alle skere tata’s, freeloaders of hoe we liefhebbers van gratis handel tegenwoordig noemen. De line-up van PlayStation Plus voor de maand mei is inmiddels bekend. Vanaf 4 mei kunnen we Battlefield 5, Stranded Deep en Wreckfest aan onze bibliotheek toevoegen.

Op zich is er weinig merkwaardig aan deze line-up, behalve dat Wreckfest – de spiritueel opvolger van Flatout – de PlayStation 5-versie betreft. Uitgever THQ liet eerder al weten dat een PS5 upgrade ergens in juni zou verschijnen, maar dat lijkt dus een stukje naar voor te zijn getrokken. Ik vond de game destijds op enkele vlakken een tikkeltje tegenvallen, maar voor noppes mag je natuurlijk niet al te hard klagen. En misschien vind jij ‘m wel helemaal mieters, dus gewoon downen die hap.

De toevoeging van Battlefield 5 komt uiteraard ook lekker getimed, gezien EA en DICE al te kennen hebben gegeven dat de aankondiging van een nieuwe Battlefield nabij is. Ook hier is het absoluut geen schande om de game binnen te harken. Battlefield 5 heeft op zich nog aardig wat actieve spelers, plus de game heeft ook een singleplayer campaign, zij het een korte. Volgens onze Peter is het in ieder geval een puike game, zoals te lezen in zijn review.

Afijn, al dit goeds kan dus vanaf 4 mei aan je bieb worden toegevoegd, wat betekent dat je nog een krap weekje hebt om Zombie Army 4: Dead War, Oddworld: Soulstorm (PS5 only) en Days Gone te claimen, al creëer je hiermee wel de situatie dat je sequels op je buik kan schrijven. Hey, niet mijn woorden, maar die van de schrijver van Days Gone.

  1.   
    rolf1977's avatar

    Leuk lijstje weer. Altijd al Wreckfest willen proberen.