Ranger Update voor Metro Exodus brengt New Game+ en meer

Ontwikkelaar 4A Games zit niet stil na het recente verschijnen van Metro Exodus, in tegendeel. Vandaag brengt de Oekraïeense spellenstudio de zogenaamde Ranger Update uit voor de verhalende shooter, met legio vernieuwing en verbetering in petto.

De patch is per direct beschikbaar voor pc (Epic Games Store), PlayStation 4 en Xbox One, en wordt automatisch binnengehaald via de respectievelijke platformen.

De grootste binnenkomers voor het post-apocalyptische schietspel is wel de New Game+-modus, die spelers in staat stelt een nog pittigere playthrough naar wens te bieden, terwijl je als strijder wel sneller toegang krijgt tot voorheen vrijgespeelde wapens en onderdelen.

Mocht je die speelstijl ook nog eens willen verrijken met een leuke blik behind the scenes, dan doe je er goed aan het nieuwe Developer Commentary aan te vinken, waarmee 4A Games bijtijds inhaakt in je speelsessie. Daarbij vertelt het ontwikkelteam meer over de keuzes die gemaakt werden in het speldesign, afhankelijk van waar je bent en wat je doet.

Ook qua invoerapparatuur verbetert de Ranger Update een boel. Gamers op alle platformen kunnen nu meer gevoeligheid of aim assist activeren, terwijl Xbox One-gamers de mogelijkheid krijgen om met muis en toetsenbord te spelen.

Gamers op pc krijgen op hun beurt ook meer mogelijkheid om wild te gaan met grafische instellingen van Metro Exodus. De Ranger Update brengt hun de mogelijkheid om meer te veranderen aan de DLSS-instellingen en de ondersteuning voor RTX-videokaarten.

Alle verandering, kleine tweaks en bugfixes zijn verder terug te vinden in de officiële Ranger Update patch notes. Meer weten over de laatste Metro-game en diens ontvangst? Lees dan ook onze uitgebreide Metro Exodus review.

  1.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Jezus wat waren die aim improvements nodig voor console plebs. Voelde aan alsof je in stroop vast zat. Hopelijk hebben ze ook de invisible body glitch opgelost.