Metro 2033 film verschijnt in 2022

The Witcher was oorspronkelijk een boekenreeks die enorm populair is geworden dankzij de videogames. Dit is ook gebeurd met Metro! Maar waar de schrijver de The Witcher-reeks vooral salty is, is de schrijver van Metro enorm trots op de games. Hij kan nog trotser zijn, want in 2022 zal ook de eerste Metro-film verschijnen, Metro 2033. Het Russische media-bedrijf Gazprom Media (want alles in Rusland is Gazprom) heeft aangekondigd dat het filmen in 2020 zal beginnen.

Op dit moment is er alleen nog maar sprake van een Russische release, maar gezien het succes van de reeks zal de film ook in westerse bioscopen verschijnen. De schrijver van de boeken, Dmitry Glukhovsky, zal de Creative Director worden voor de film, waardoor de authenticiteit gewaarborgd moet blijven.

Overigens zijn er al veel aanbiedingen geweest om zijn boeken te verfilmen, maar nu pas zegt hij het juiste team te hebben gevonden:

“Metro 2033 is my first novel. It played a very special role in my life, and, despite getting numerous offers to adapt it for the screen, I turned them all down for over 10 years. But now I finally met a team that I can entrust ‘Metro’ with. Our ambitions turned out to be similar: to create a world-class blockbuster and stun even those who have read the trilogy and know it by heart. So as not to disappoint them, I am ready to become a creative producer of the movie and help create it with both my advice and action.”

Onlangs is Metro Exodus verschenen en die game werd goed beoordeeld door onze Sander.

 1.   
  mmx's avatar

  Die wil ik zien het kan best weleens een top apocalipse film worden..

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Hopelijk wordt dit niet zo`n rampen plan als met Gears film en Uncharted film.

 3.   
  mmx's avatar

  @MaTriXX: ik hoop het ook maar deze film word wel in Rusland gemaakt.dus afwachten maar.

 4.   
  Anoniem-1163523308's avatar

  Lijkt me supervet om een Russische film hiervan te zien!

 5.   
 6.   
  mmx's avatar

  @Anoniem-1163523308: het word in ieder geval niet iets Marvel achti GS.

 7.   
  CozierMass's avatar

  De boeken liggen in mijn kast stof te vangen. Ik probeerde de Engelse versie te lezen en het was gewoon niet lekker vertaald vanuit het Russisch. Iemand ervaring met de Nederlandse versie. Lijkt me leuk om aan te beginnen.