Metro: Exodus krijgt in februari sandbox-uitbreiding

Metro: Exodus werd over het algemeen goed ontvangen, dus het is logisch dat ontwikkelaar 4A Games werkt aan een Expansion Pass. De eerste uitbreiding, The Two Colonels, is inmiddels verschenen en volgende maand is het de beurt aan Sam’s Story. 4A Games maakt bekend dat deze uitbreiding op 11 februari verschijnt.

Sam’s Story gooit het overigens over een compleet andere boeg dan The Two Colonels. Laatstgenoemde was een lineaire en nogal claustrofobische ervaring, maar de Amerikaanse marinier Sam mag in een sandbox-omgeving zijn ding gaan doen. Dat belooft overigens geen makkie te worden. Sam wil vanuit de Aurora terug naar zijn thuisland, en hoopt dat via Vladivostok te doen. Echter, daar heeft een tsunami huisgehouden, dus de havens, industriegebieden en woonwijken zijn er slecht aan toe.

Volgens 4A Games moet Sam alle overlevingstactieken aanwenden die hij ooit heeft geleerd. Ook is de omgeving Sam bepaald niet vriendelijk gezind. Hij zal dus op zoek moeten naar nieuwe wapens om nieuwe soorten mutanten om te kunnen leggen.

Sam’s Story verschijnt op 11 februari, wat slechts enkele dagen voor het einde van de Epic-exclusiviteit valt. Die eindigt op 15 februari, en voor de uitbreidingen geldt geen verdere exclusiviteit. Steam-gebruikers kunnen dus vanaf 15 februari aan de slag met Metro: Exodus en alle uitbreidingen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren