Razer maakt eerste mechanische toetsenbord en muis voor Xbox One

Veel krijgen we er nog niet van te zien, maar op de X018-persconferentie is het grote nieuws wél uit de doeken gedaan: Razer gaat de eerste officiële toetsenbord-en-muis combo voor Xbox One ontwikkelen. Een draadloze én mechanisch keyboard en muis, welteverstaan.

Razer teasede de onthulling eerder al, zij het dat we het toen vooral bij aannames bleef. Maar ook nu, afgezien van een videopraatje met Razer CEO Min-liang Tan, zien we maar bar weinig van de producten in kwestie.

Naast de belofte van de primeur en het bovenstaande promotiefilmpje, blijkt er dus geen beeldmateriaal van het toetsenbord voorhanden. Tan zegt echter wel toe dat er op aankomende CES 2019 (van 8 tot 12 januari) een échte onthulling plaats zal vinden.

Wat we tot dusver wél weten, is dat ook Microsoft een eigen integraal en overkoepelend lichtsysteem aan wil bieden op console. Xbox Dynamic Lighting moet de LED-verlichting van Xbox-apparatuur doen kleuren in correspondentie met bepaalde games en Xbox-functies, een beetje à la Razer Chroma (alsmede diens concurrentie) dat al langer aanbiedt op pc.

Onder andere free-to-players als Fortnite: Battle Royale en Warframe, maar indie-titels als Moonlighter geven nu al aan de integratie van muis en toetsenbord te willen ondersteunen. Xbox belooft ondertussen een uitrol die verbreedt over tijd, inclusief een grotere afzetmarkt voor Xbox Dynamic Lighting.

 1.   
  Martix's avatar

  Gaat de console community niet broken zijn na dit?

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Martix: Hangt denk ik helemaal af van de game en diens eigen regels. Bij Epic Games kaartten ze dat ook al aan; dat de community en de developer het uiteindelijk eens moeten worden over hoe je dat eerlijk aanpakt.

  Tegelijker kun je in Fortnite al langer met touch-controls samen of tegen muis en toetsenbord spelen; tot dusver eerlijke verdeling van besturing.