Warframe-ontwikkelaar is huiverig voor cross-play

Waar de afgelopen maanden zich bewezen als een vooruitstrevende tijd op het front van cross-play mogelijkheden in games, trapt ontwikkelstudio Digital Extremes 2019 wat voorzichtig af op dat front. De makers van Warframe zien de voordelen van speelsessies cross-platform toegankelijk maken zeker in, maar noemen het proces ook “een van de risicovolste” zaken die de studio zou kunnen tackelen.

In een recente devstream op Twitch werd vrij direct gevraagd naar de mogelijke plannen voor een cross-play Warframe. Dat leidt tot enige ongemakkelijkheid onder de aanwezige ontwikkelaar op de livestream, maar ook tot vrij transparante uitspraken rondom het onderwerp:

De Canadese creative director Steve Sinclair stemt zich voorlopig niet bijzonder hoopvol op. De aanvoerder geeft aan dat cross-play ook hem een leuke onderneming lijkt, maar wegens het vroege stadium van het verschijnsel en Warframes enorm gespreide distributie, is het simpelweg niet iets dat nu beloofd kan worden.

Warframe breidde recentelijk al uit naar wederom een nieuw platform. Na jarenlang de free-to-play-markt de meester te zijn op pc, PlayStation 4 en Xbox One, voegde de gratis shooter zich recentelijk ook toe aan het aanbod op Nintendo Switch. Daarnaast mag sinds kort ook de Discord Store zich voegen bij de vele “platformen” waarop Warfrane te verkrijgen en te spelen is.

De vraag naar meer cross-play games lijkt al langer groeiende. In de afgelopen tijd maakte niet alleen Fortnite (ondanks de oorspronkelijke terughoudendheid van Sony) furore met cross-platform mogelijkheden, ook Rocket League ging kortgeleden nog overstag met cross-play aan alle kanten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren