Rocket League is nu volledig cross-platform op PlayStation 4

Het ziet er naar uit dat Sony permanent de teugels laat vieren als het gaat over het verbannen van cross-play. Afgelopen najaar is na veel druk van buitenaf, Fortnite de eerste game geworden die cross-play ondersteunt met Xbox One en Nintendo Switch. Vanaf nu is Rocket League de volgende game die volledig cross-platform is op PlayStation 4.

In een blogpost laat Jeremy Dunham, vice president marketing bij ontwikkelaar Psyonix, weten dat hij ontzettend blij is met deze stap van PlayStation. Vanaf nu zijn alle online speltypes volledig cross-platform en men kan zelf instellen of deze functie aan of uit gaat.

De mogelijkheid om een party aan te maken met bevriende spelers op verschillende apparaten is volgens Dunham al bijna af. Deze wordt uitgerold in de eerste update voor Rocket League en daar komt zeer snel nieuwe informatie voor vrij. In de tussentijd is het al wel mogelijk om via custom matches, vrienden uit te nodigen van andere platformen. De beloofde update gaat dit in de toekomst echter veel makkelijker maken.

PlayStation lijkt nu eindelijk overstag te zijn gegaan met cross-play en het is nu de vraag welke games aan het lijstje worden toegevoegd waar Fortnite en Rocket League al trots op mogen pronken.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Goed nieuws! Vooral dat er nu ook eindelijk cross platform party’s gaan komen is fijn.