Fortnite krijgt cross-play op PS4

Waar de directeur van Sony nog zei dat er geen cross-play zal komen naar de PlayStation 4, hebben zij vandaag een gigantische bocht van 180 graden gemaakt.

Fortnite zal namelijk een open beta op de PlayStation 4 krijgen die het mogelijk maakt om met andere spelers van Android, iOS, Nintendo Switch, Mac, Microsoft Windows en zelfs Xbox One te kunnen spelen.

Ook heeft Sony aangegeven dat zij deze belangrijke wijzigingen in het beleid voor andere games te zullen doorvoeren.

Het is dan ook nu niet de vraag of Fallout 76, Minecraft en Rocket League cross-play met alle systemen krijgt, maar vanaf wanneer dit mogelijk zal zijn.

Had Sony voet bij stuk moeten houden en cross-play niet moeten toestaan, of hebben zij een stap in de goede richting gemaakt? Laat het vooral achter in de reacties.

 1.   
  dannyelske's avatar

  Battlefield V en Rainbow six siège mag van mij ook.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @dannyelske: Die twee games ondersteunen vooralsnog geen cross-play, en (vooral in het geval van Siege) lijkt me dat maar beter ook. Titels als deze spelen op pc vaak vele malen beter/sneller, wat gewoon leidt tot oneerlijke voordelen.

  Fortnite en Battlefield komen er misschien nog mee weg, maar Siege is echt te competitief ingesteld om controllers tegen muis-toetsenbord op te wegen.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Sony heeft tijden gehoopt dat het meer spelers naar de PS4 zou trekken, maar hebben de bui vervolgens vol over zich heen gekregen. Ben benieuwd hoe de PR-machine van Sony dit gaat framen trouwens, aangezien het uiteraard allang technisch mogelijk is. Vind alleen nog altijd dat Sony zich toch wel diep moet gaan schamen.

  Ach, geef de playstation spelers nog een extra skin en bijhorend idioot dansje en je hoort er niemand meer over. Jammer dat het zo werkt nowadays.

 4.   
  OnOwned's avatar

  @BozeBever: De PR-machine van Sony is oprecht eerlijk geweest met hun statement. Ze hebben letterlijk gezegd dat ze hiervoor hun manier van werken aan de kant hebben geschoven. Wat ze in feite hebben gedaan, want Sony wilt heel krampachtig binnen hun eigen ecosysteem blijven. Of het nu door druk van buitenaf komt of niet, ze hebben het veranderd.

  En ik snap de terughoudendheid van Sony deels wel hoor. Je bent uiteindelijk je platform aan het opengooien voor derde partijen. Spelers kunnen nu spelen met skins en passes die niet zijn gekocht op de PlayStation. Aan de andere kant. Je bent leider, dus wat kan het je nog allemaal schelen met zo’n voorsprong. Gooi het open en win de harten van gamers met je barmhartigheid.

  En laten we trouwens niet doen of Cross-play gelijk staat aan de terugkeer van Jezus, want ik zie nog veel potentiële problemen. Zoals Tom eerder al aanhaalt: Muis + Toetsenbord vs Controllers. Dat is echt een oneerlijke strijd. En hoe zit het met servers? Het Nintendo-netwerk is abominabel sinds Nintendo Switch Online live is. Hebben deze spelers geen extreme lag tegenover Xbox of pc-gamers? Het is niet allemaal goed nieuws hoor.

 5.   
  someone else's avatar

  Xbox krijgt binnekort officiele muis&toetsbord ondersteuning. Als skere xbox gamer lijkt me supertof om met m&t op pc servers van overwatch te spelen. Denk dst de m&t toevoeging cross play nog veel beter mogelijk gaat maken

 6.   
  Dedsec's avatar

  Leuk maar hoe vind ik dan de mensen waar mee ik wil gamen dan ?? Niet dat ik nog PS4 mensen heb en gelukkig maar ook.

 7.   
  tranceguy's avatar

  Slechte zaak.

 8.   
  tranceguy's avatar

  @BozeBever: Hierdoor gaan mensen juist weg…..