Gratis te spelen co-op game Warframe binnenkort ook naar Nintendo Switch

Ondersteunende ontwikkelstudio Panic Button gaat hard als het aankomt op de Nintendo Switch. Nadat men een handje hielp met de ports van onder meer Wolfenstein 2: The New Colossus en Rocket League, zal de studio binnenkort ook een Switch-port voor Warframe uitrollen. Jawel, de gratis te spelen coöperatieve culthit komt ook naar Nintendo’s draagbare console.


Het heugelijke nieuws werd uit de doeken gedaan tijdens een publiekelijk panel op Tennocon 2018, Warframes geheel eigen conferentie in Londen. Specifieke data blijven tot dusver weliswaar uit, maar aldaar werd wél meteen een stijlvolle Announcement Trailer getoond.

Saillant detail van de trailer is dat deze enkel in 720p-resolutie weergegeven wordt, wat mogelijk al iets doet vermoeden over de concessies die Panic Button zal moeten maken op de formule van Warframe. De Nintendo Switch staat weliswaar zijn mannetje als het aankomt op specificaties, maar hoogstwaarschijnlijk niet genoeg om Warframe te vertonen zoals andere consoles (en pc) dat tot dusver wél hebben gedaan. Een beetje water bij de wijn, dus.

Warframe is sinds begin 2013 al een feit voor pc, maar kreeg een jaar later ook console-ports voor PlayStation 4 en Xbox One. Ondanks het feit dat de game daarmee soms overkomt als een ‘oud beestje’, blijft de formule nog een vaste verslaving voor duizenden gamers. De Canadese ontwikkelstudio Digital Extremes wordt nog altijd bejubeld voor diens snelle service en goede ondersteuning richting zowel het spel als de spelers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren