Warframe-ontwikkelaar verwacht geen veranderingen na overname Tencent

Warframe is al sinds 2013 op de markt en na een jaar wist ontwikkelaar Digital Extremes een flinke investering van Beyou te verkrijgen, waardoor dit bedrijf een meerderheid van de aandelen in handen kreeg en dus uiteindelijk de rechten op de game. Nu is Beyou echter overgenomen door het Chinese Tencent – en dus Digital Extremes ook. Nu is Tencent bepaald niet het meest vertrouwde bedrijf in de game-industrie, zo ongeveer elke keer dat het bedrijf een ander gamebedrijf overneemt, krijgen de games van de overgenomen ontwikkelaars te maken met reviewbommen. Het is dan ook niet gek dat er steevast een geruststellend persbericht wordt uitgebracht bij een overname, en Digital Extremes is geen uitzondering.

In het statement zegt de ontwikkelaar dat het zijn creatieve vrijheid behoudt en dat de focus blijft liggen op het luisteren naar de community. Het bedrijf wil doorgaan met het maken van geweldige verhalen, gameplay en “nieuwe ruimte-ninja-gameplay”, en krijgt daar van Tencent ook de vrijheid voor.

Ook hoeven we niet te vrezen dat de Chinese versie van Warframe snellere toegang tot updates krijgt of dat Chinese gamers betere content krijgen. Momenteel loopt de Chinese versie nog ver achter op de game die wij in het westen kunnen spelen. In samenwerking met Tencent wordt er gewerkt aan het verbeteren van de versie die in China wordt gedistribueerd.

Volgens Digital Extremes zou Tencent bekendstaan om zijn coulante omgang met creatieve beslissingen en de integriteit van zijn ontwikkelstudio’s. Ook geeft Tencent volgens de Canadese ontwikkelaar de vrijheid om te experimenteren en te innoveren. Dit zal ongetwijfeld kloppen zolang er geen politiek gevoelige zaken worden aangestipt, maar om nou te zeggen dat Tencent nooit aanstuurt op censuur ten behoeve van de Chinese overheid… Nee, niet bepaald.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Aandeelhouders die geen invloed willen. Op welke roze wolk leeft digital extremes. Cashen en wegwezen is het devies.

  2.   
    Anoniem-1853805129's avatar

    Ik vrees dat ik het spel toch van de computer ga tikken, de markt is groot genoeg desondanks Tencent’s poging om als Disney of Google te worden qua grootte en controle