Fans roepen op tot boycotten van Blizzard

Blizzard heeft een grote groep gamers enorm kwaad gemaakt. Een prijswinnende Hearthstone-gamer moet na het doen van controversiële politieke uitspraken al zijn gewonnen geld teruggeven. Ook heeft hij een ban te pakken. Fans roepen nu op tot een massale boycot voor Blizzard.

De succesvolle gamer Ng Wai Chung, ook wel bekend als “Blitzchung”, riep tijdens een interview voor een match “Liberate Hong Kong, revolution of our times.” Dit schoot bij Blizzard echter in het verkeerde keelgat en vond dat dit in strijd was met de Hearthstone Grandmasters regels. Zij stellen dat de volgende regel is geschonden:

“Engaging in any act that, in Blizzard’s sole discretion, brings you into public disrepute, offends a portion or group of the public, or otherwise damages Blizzard image will result in a removal from Grandmasters and reduction of the player’s prize total to $0 USD,”

Fans roepen nu massaal op tot het boycotten van Blizzard. Online zijn er veel screenshots en tweets te vinden van gamers die hun Battlenet account opzeggen of simpelweg stoppen met het spelen van Blizzard-games. Ook wordt de hashtag #BoycottBlizzard veelvoudig gebruikt. Zelfs Amerikaanse senator Ron Wyden uit op Twitter zijn ongenoegen.

Is een boycot op zijn plaats of ben jij van mening dat Blizzard in zijn recht stond? We zijn benieuwd wat jij van deze kwestie vindt!

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Tja als het in de regels staat ben je gewoon dom om dingen te gaan roepen en politieke boodschappen wegen gewoon wat zwaarder.

  Dit kan gevolgen hebben voor een bedrijf dus in dit geval staat Blizzard in haar recht dit te doen.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  “or otherwise damages Blizzard image will result in a removal from…” Ironisch nu ze hun eigen imago naar de klote helpen. Sta helemaal achter deze boycott maar of het ook wat gaat uithalen is een ander verhaal

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Aan de andere kant zou Blizzard ook een sterk statement kunnen maken…

 4.   
  Anoniem-197974036's avatar

  Er zijn hier twee dingen die spelen. Enerzijds de bewuste (zeer ruim omschreven) spelregel, die Blizzard de discretionaire bevoegdheid geeft om spelers te bannen en prijzengeld te weerhouden en anderzijds de speler die een statement maakt gedurende zijn stream. Laat ik voorop stellen dat ik vind dat een dergelijke stream niet de plaats vind om dergelijke politieke uitlatingen te dlen, maar anderzijds heeft Activision/Blizzard hier de plank misgeslagen door op deze manier te reageren. Als ik (de jurist van) Blizzard was had ik geadviseerd om geen kant te kiezen, maar de speler te waarschuwen voor dergelijke politieke uitspraken en in de toekomst iedere speler te bannen als die dergelijke uitspraken doet. Dat is het manco van de bepaling op dit moment (in mijn optiek als jurist zelf zijnde): omdat de bepaling uit het reglement zo alles omvattend is en politieke uitlatingen niet specifiek uitsluit heeft Blizzard zich in het wespennest gestort dat mensen boos worden omdat Blizzard nu namelijk de KEUZE heeft om mensen om politieke uitlatingen te sanctioneren. Dat was anders geweest als Blizzard al meteen specifiek in zijn reglement had opgenomen dat dergelijke uitlating niet getollereerd zouden worden. Maar goed, dit is allemaal natuurlijk maar mijn mening.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Rofl, grappig dat ik net de laatste aflevering van South Park heb gezien waarin ook hun China roosten rond wat ook hier gaande is. China & Noord Korea zijn dan ook verschrikkelijke landen met hun communisme aard om een land te leiden.

  Zeer schokkend dat een Amerikaanse Blizzard/Activision bedrijf mee gaat met censureren on their behalf in favor van China.
  Maar hé, alles voor de $$$$‘rs aangezien Blizzard best groot is met hun type games in dat soort landen. Zeker mooi die boycot!

 6.   
  Anoniem-383021612's avatar

  Communisme is verantwoordelijk voor tientallen miljoenen doden en heeft alle landen waarin het zich verspreid heeft in diepe armoede geworpen. Maar Blizzard vind het ongepast om daarop kritiek te uiten…

  100% steun voor de boycott, Fuck Bilzzard!!!

 7.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  beheer doen jullie wel wat aan die links die je leiden naar virussen etc

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  die annonieme accounts zouden eigenlijk niet toe moeten worden gestaan het grootste deel linkt naar virussen gamersnet hou het gewoon aub bij heg oide concept dag was veel gezelliger

 9.   
  mmx's avatar

  @the ultimate gamer boss: ik wil niet zeuren maar op xgn hebben ze die anonieme reacties eruit gegooid. Ze raken ze een hoop rotzooi kwijt.

 10.   
  Heart1982's avatar

  @Anoniem-197974036:

  Ik kan mij hier 100% in vinden. Wat heerlijk om dit te lezen trouwens, maar dat even ter zijde.

  Aan de ene kant geven ze een zeer ruim op te vatten spelregel, maar het daadwerkelijk hard maken hiervan daarmee maak je je niet geliefd en zeker niet onder de 15-jarige gaming community van tegenwoordig die toch al snel zijn mening uit.
  Combineer dit met een heerlijk stukje “veilig vanuit je luie stoel, zonder dat men je kan zien” vloeken op die grote boze Blizzard mannen, dan is het drama compleet.

  Om dan ook mijn mening te geven. Een waarschuwing die hier naar verwijst maakt een duidelijker statement. dit was in mijn optiek meer op zijn plaats geweest.

 11.   
  mmx's avatar

  @Heart1982: dit vind ik goed gezegd. Zelf ben ik vaak in China geweest en ik vond het er top . China word nu standaard zwartgemaakt .

 12.   
  Anoniem-858651431's avatar

  @Heart1982: @Heart1982: ‘Enerzijds, maar anderzijds’

  Nou dat verdient een lintje hoor, zo genuanceerd zeg! Als jij moest kiezen tussen wel of niet een bak stront eten, dan zou jij een halve bak stront eten want jij bent zó gematigd en afgewogen. Na een aanslag ben jij zeker ook zo ene die zich dan nog het meeste stoort aan ‘de toon van het debat’. ja ja jaa…. echt bewonderenswaardig man.

 13.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Anoniem-858651431: Fijn om ook hier wat shitty gamer takes terug te mogen zien.

  Voeg je bij de discussie of reageer gewoon niet. Je draagt nul bij als je gewoon tegen anderen (die wél iets inbrengen) loopt te schoppen. Volgende keer sjor ik dit soort comments gewoon weg.

 14.   
  Rolf Maas's avatar

  @the ultimate gamer boss: Zeker… maar we zijn niet 24/7 aanwezig op de site. Overigens; als je al weet dat de comments websites met virussen bevatten, dan weet je toch ook al dat je niet zomaar moet klikken? 🙂

 15.   
  Anoniem-1392630498's avatar

  Blizzard slaat de plank volledig mis. De situatie in China is dermate slecht. Ze hadden dit op een veel humanere manier moeten bekijken. Wij in de Westerse wereld hebben het super goed. Wij hebben geen flauw idee wat onderdrukking betekent de dag van vandaag. Het is dan ook begrijpelijk dat Blizzard hierop wordt aangevallen en afgevallen.

  Want, zeg nou zelf dit is een slimme zet geweest van de streamer om een groter publiek te bereiken.

  Was dit in de Verenigde Staten of Europa gebeurd dan had de streamer misschien wel sneller zijn gelijk gehaald.

  Ik hoop dat de boycot iets uithaalde, maar ik ben er sceptisch over.

 16.   
  Petor's avatar

  @mmx: Jij blij dat je niet Oeigoers bent., of Tibetaan, of Hong Konger….

 17.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Heart1982: ik ben geen 15 ik uit enkel mijn ongenoegen over het hele ano gebeuren slecht voor de web page

 18.   
  Heart1982's avatar

  @the ultimate gamer boss:
  Sorry, maar op welke manier voel jij je aangesproken door mijn comment?
  Jouw berichten gingen over viruslinks/ webpagina, mijn bericht over dat ik het eens was met een “anoniem”. Ik zie de link eerlijk gezegd niet..?

  Dat gedeelte over “15-jarige community” dat is gewoon een uit de lucht gegrepen leeftijd, verwijzend naar een groep snel beïnvloedbare (ja, dit zijn meestal jonge) gamers onder ons, die over het algemeen vaak maar wat roepen zonder eerst goed naar de inhoud te kijken.
  Maar (om mensen voor te zijn) dit hoeft niet per se te slaan op jongere gamers, we kennen het in ons land ook, volwassen mensen die niet kijken naar feiten en maar wat roepen omdat ze de bel ergens hebben horen luiden, maar die klepel, waar verd*mme hangt toch die klepel?! #zwartepietdiscussie! (dit zeg ik overigens niet om het daar over te hebben, ik geef daarom ook expres GEEN mening).

  Maar mocht ik je met mijn bericht toch op de een of andere manier beledigd hebben, dan sorry.

 19.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Heart1982:
  patience you must have young padawan