Blizzard biedt officieel excuses aan voor Hong Kong-controverse

De afgelopen weken was Blizzard het middelpunt van flinke controverse nadat het bedrijf Blitzchung, de winnaar van een recent Hearthstone-toernooi, een jaar lang verbande wegens het het uitroepen van activistische leuzen met betrekking tot de politieke situatie in Hong Kong. Alleen in China kwam het bedrijf met een verklaring, maar in de rest van de wereld kwam Blizzard heel laat pas met een statement. Blitzchung kreeg “maar” een ban van een halfjaar en mocht zijn prijzengeld toch houden. Maar het leed was geleden, de reputatie van Blizzard was flink beschadigd.

Op BlizzCon, het jaarlijkse evenement ter viering van Blizzard-games, werd dan ook het nodige protest verwacht. Voorzitter J. Allen Brack was de kritiek echter voor: in zijn openingstoespraak begon hij direct over het gevoelige onderwerp, en bepaald niet op de manier die men verwachtte: hij bood zijn excuses aan dat Blizzard deze houding had aangenomen – én dat men zo traag reageerde op en communiceerde over de storm van kritiek. Tevens belooft de beste man beterschap in de toekomst.

Natuurlijk is dit een poging om de angel uit de woede van mensen te halen, maar het excuus leek vanuit Bracks hart te komen. Laten we dus inderdaad hopen dat Blizzard in de toekomst beter omgaat met dit soort controversiële situaties. Bekijk hieronder de beelden van Brack die zijn excuses aanbiedt (met dank aan Kotaku).

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Aaahh, geen video daarvan? xD

 2.   
  Mike Gevers's avatar

  @DutchGamer-W-: Het was inderdaad de bedoeling om de beelden erbij te zetten zodra die op YouTube werden geüpload, maar toen volgde een BlizzCon met behoorlijk wat aankondigingen. Heb nu het nieuwtje aangepast met de beelden, geniet ervan 😉

 3.   
  Anoniem-312323236's avatar

  Voor mij klinkt het nog als een hoop holle woorden. Ik hoor niks betreffend actie te nemen om zich te corrigeren.

  Hoe gaan ze zich meer open maken voor vrije uitspraak? Welke stappen gaan ze nemen? Winnie the pooh als eerste quest gever in de nieuwe expansion om aan te tonen dat ze het durven? Of word het door de studio in gestopt zonder toestemming?

  Ze hebben spijt traag te zijn en niet meer controle erover gehad te hebben. Niet dat ze het gedaan hebben

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dit noemt men damage control. Sorry zeggen lijkt vaak makkelijker dan het juiste doen