Jeff Kaplan vindt straf voor Blitzchung te zwaar

Tenzij je de afgelopen maand onder een steen hebt geleefd, heb je inmiddels de controverse rondom Hearthstone Grand Master ‘blitzchung’ wel meegekregen, die na een gewonnen toernooi zijn steun uitsprak aan Hong Kong. Hij kreeg een ban van een jaar en zijn prijzengeld werd afgenomen. Pas heel laat reageerde Blizzard officieel op de controverse, waarna de straf van ‘blitzchung’ werd verminderd tot zes maanden ban. Zijn prijzengeld mocht hij houden.

Ook het excuus op BlizzCon 2019 stelde veel mensen niet tevreden, maar nu komt een erg opvallende naam naar buiten die het niet eens was met de bestraffing van ‘blitzchung’: Overwatch-chef Jeff Kaplan. Hij zegt dat hij opgelucht was toen de ban werd gehalveerd en het prijzengeld alsnog werd uitgekeerd, maar ook dat hij graag nog verdere strafvermindering zou zien.

Kaplan zegt een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting te zijn en dat de situatie hem persoonlijk raakte. Hij en zijn Overwatch-team kwamen er pas achter dat de situatie speelde toen hij op nieuwssites verscheen. Hij vindt dat Blizzard veel te snel heeft gehandeld: zelf beslist hij regelmatig mee over overtredingen in de Overwatch League, en dat proces duurt meestal vier of vijf dagen. ‘Blitzchung’ werd vrijwel meteen verbannen.

Overigens zegt Kaplan dat hij met deze uitspraken puur voor zichzelf spreekt en dat andere mensen binnen Blizzard ongetwijfeld een andere mening hebben.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En de andere twee jonge Esports commentators die er absoluut niks mee te maken heeft verdienen al HELEMAAL geen straf.

    Lol, en hoe komt het toch dat ik Gregory zie als Blizzard en Negan als de gaming community wanneer hij zegt “You’re playing both sides” (China & de gaming community)
    https://youtu.be/e5dW5lzcELg