Blizzard reageert eindelijk op alle kritiek

De ophef rondom uitgever en ontwikkelaar Blizzard de afgelopen dagen is je ongetwijfeld niet ontgaan. De stille houding die het bedrijf toen aannam leek de situatie alleen maar erger te maken. Vandaag krijgen we eindelijk een reactie van Blizzard.

In een statement van de directeur van Blizzard wordt er dieper ingegaan op waarom de Hearthstone-gamer een ban kreeg voor het maken van politieke statements. Blizzard benadrukt hierbij dat de inhoud van de boodschap (“Liberate Hong Kong, revolution of our times.”) van blitzchung niks te maken had met de genomen maatregelen. Echter, deze maatregelen worden voor een groot gedeelte teruggedraaid omdat blitzchung zich tijdens de game wel voorbeeldig gedroeg. De betrokken pro-gamer mag toch zijn prijzengeld houden en ook wordt zijn ban verkort naar 6 maanden.

One of our goals at Blizzard is to make sure that every player, everywhere in the world, regardless of political views, religious beliefs, race, gender, or any other consideration always feels safe and welcome both competing in and playing our game.

Het is te hopen voor Blizzard dat deze statement de razende fans wat kalmeert. Er was zelfs al een demonstratie gepland tijdens het jaarlijkse BlizzCon-evenement. Ook is er een online petitie gestart met de titel Gamers for Freedom.

Is het een redelijke reactie van Blizzard of vind jij de teruggedraaide maatregelen tegen de pro-gamer in kwestie nog steeds te zwaar? We horen graag jouw mening over deze lastige en beladen controverse.

 1.   
  Mattiees's avatar

  politieke statements worden gewoon niet getolereerd, omdat er veel problemen kunnen volgen voor de bedrijven (zie deze storm voor blizzard). Dat er contracten worden gesloten en/of andere overeenkomsten die dit willen voorkomen is logisch. Ze hadden de ban alleen beter moeten en kunnen uitleggen. Dit is blizzard te verwijten. Dat blitzchung een ban krijgt is logisch, gezien hij had behoren te weten dat hij dit soort statements niet had mogen te maken.

  Mensen moeten niet zo ontzettend gespeeld verontwaardigd doen dat een bedrijf geen vuist maakt tegen China. Het is niet alsof al die ‘boze’ gamers braaf hun gedrag gaan aanpassen door geen Chinese producten meer te kopen en de Chinese goederen die ze hebben te vervangen.

 2.   
  mmx's avatar

  @Mattiees: Dit heb je goed gezegd en ja ik ben in China geweest ,fantastisch land .

 3.   
  Drazo's avatar

  @Mattiees:

  Waar het omgaat is dat Blizzard en andere bedrijven zich uitgeven als DE bedrijven die strijden voor gelijkheid en free speech, MAAR enkel wanneer het hun uitkomt. Wanneer er geld op het spel staat , zijn hun waarden en normen opeens verdwenen.

 4.   
  Anoniem-1884753269's avatar

  @mmx: china is een kutland dat aan de lopende band mensenrechten schendt. jij wil ook niet weten hoe racistisch chinezen zijn.

  ja toeristje spelen is lekker leuk en makkelijk maar er wonen is wel ff een andere verhaal.

 5.   
  mmx's avatar

  @Anoniem-1884753269: Ik kwam er voor zaken. En ik heb niks gemerkt van racisme of wat dan ook.

 6.   
  Petor's avatar

  @mmx: Dat komt omdat je een Westerse blanke man bent met geld. Ik word in de VS ook niet gediscrimineerd omdat ik zwart ben. Dat ben ik namelijk niet… betekent niet dat we niet hoeven te erkennen dat veel bevolkingsgroepen in China worden onderdrukt en het land zijn eigen democratische afspraken met Hong Kong schendt.

 7.   
  mmx's avatar

  @Petor: Hmmm dat is meer politiek Peter maar goed ik heb nooit wat gemerkt daar en was er echt vaak ook in. Hongkong ben ik geweest toen het nog Engels was. Hoe het er nu is weet ik niet.

 8.   
  Anoniem-1141614594's avatar

  @Petor: Wat een stomme opmerking zeg .

 9.   
  Anoniem-446815045's avatar

  Al dat gezeur over China is kut.vergeet niet dat de consoles in China gemaakt worden.ben je tegen China pleur dan je consoles weg als protest en koop ook geen nieuwe meer.

 10.   
  Petor's avatar

  @Anoniem-446815045: Sorry dat ik soms mijn op feiten gebaseerde mening geef MMX, het zal niet meer gebeuren…

 11.   
  mmx's avatar

  @Petor: Geeft nix man iedereen reageert anders.ik kom uit Canada Vancouver en daar zijn ook diverse bevolkings groepen die op elkaar spugen.